·        La companyia tancarà l’exercici 2014 amb una facturació de 2,8M€, una xifra similar a la de l’any anterior tot i els efectes de la crisi d’Ucraïna i Rússia, on exporta el 75% del total.
 
·        L’empresa ha rebut el suport de la Generalitat de Catalunya a través del programa Expansiona’t d’ACCIÓ.
 
·        Per a l’any que ve, FEDE prepara un pla d’expansió per començar a exportar als continents asiàtic i americà i per obrir una primera filial a França.
 
L’empresa catalana FEDE, fabricant d’interruptors i d’il·luminació de gamma alta, aposta des dels inicis pels mercats exteriors, on actualment exporta el 98% de la facturació. Fundada el 2008 a Barcelona, l’empresa tancarà l’exercici 2014 amb una facturació de 2,8M€, una xifra similar a la de l’any anterior.
 
FEDE exporta el 75% del total a Rússia i Ucraïna. Mònica Grau, Directora de Màrqueting i Vendes de l’empresa, explica que “tot i la crisi en aquests països, finalment aconseguirem mantenir-nos al mateix nivell que el 2014, fet que és realment un èxit amb el panorama actual”.
 
L’empresa ha participat al programa Expansiona’t d’ACCIÓ, que els ha ajudat, segons Grau, “a estructurar la informació relativa al nostre creixement i establir les bases per la gestió present i futura de la innovació”. FEDE ha desenvolupat una àmplia gamma d’interruptors i il·luminació amb disseny i tecnologia pròpia i de fabricació local. Disposa de més de 50 patents i registres de disseny.
 
L’empresa té una plantilla de 19 persones i treballa per a arquitectes, decoradors, botigues d’il·luminació i material elèctric i constructors, entre d’altres.  Per al 2015, l’empresa vol explorar noves oportunitats de mercat a Àsia i Amèrica, així com obrir una primera filial a França.