· Va donar 1.0 mg d’alcohol per litre d’aire expirat i també va donar positiu per consum de drogues
 
Agents de la Policia de la Generalitat - cos de Mossos d'Esquadra van detenir el 29 de desembre un home de 45 anys, de nacionalitat romanesa i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit.
 
Pels vols de les 17.35 hores del mateix dia, un conductor va alertar que un camió de gran tonatge circulava per la carretera N-230, en sentit Lleida, fent ziga-zagues. El vehicle envaïa intermitentment el sentit contrari de la marxa i posava en greu perill a la resta d'usuaris de la via. El mateix conductor va facilitar la descripció i matrícula del camió.
 
Una patrulla de mossos que es trobava per la zona va muntar un control de trànsit al quilòmetre 15,5 de la N-230, al terme municipal d'Alguaire (Segrià). Al cap de pocs minuts els agents van veure com s’acostava un camió que coincidia plenament amb la descripció que es tenia del vehicle infractor.
 
Un cop aturat el vehicle, els mossos van detectar que el conductor presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. Seguidament, li van efectuar dues proves d’alcoholèmia. La primera va donar un resultat de 0.98 mg d’alcohol per litre d’aire expirat i la segona el resultat va ser de 1.0 mg/l. Aquest resultat septuplicava la taxa màxima d’alcoholèmia per a conductors d’aquesta categoria, els quals no poden sobrepassar els 0.15 mg/l. Tanmateix va donar positiu a la prova de detecció de drogues.
 
El conductor, que feia un transport de Toulousse (França) a Lleida va quedar detingut per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues.
 
El detingut va passar el 31 de desembre a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 4 de gener de 2015