• El cap de l’Executiu subratlla la necessitat que “la seguretat estigui ben fonamentada” i recorda que el Govern català “no ha estat lax en aquest sentit”
  • Artur Mas ha pres part en la manifestació de la capital francesa acompanyat de diversos membres de l’Executiu
El president Mas, acompanyat de l'alcalde i a la manifestació de París
El president Mas i l'alcalde Trias a la manifestació
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat, aquest migdia des de París, que participa a la manifestació contra els atemptats terroristes d’aquesta setmana a la capital francesa per “defensar la Llibertat i les llibertats” . Es tracta de defensar la llibertat d’expressió, la llibertat de manifestació i les llibertats polítiques”, ha subratllat.
 
Pel cap de l’Executiu, la seva participació respon a la necessitat de “defensar tant les llibertats individuals com les col·lectives”, perquè són “un valor de civilització i un valor que ens uneix a tots els europeus”.
 
En declaracions als periodistes, Artur Mas ha posat en relleu “l’amistat de Catalunya amb França”amb qui ha recordat que “tenim molts lligams i interessos comuns”. I ha afegit que la presència del Govern català a la manifestació és també una mostra de “la solidaritat europea”.
 
En ser preguntat sobre la necessitat d’incrementar les mesures de seguretat a Europa, el cap de l’Executiu ha reconegut que “la frontera entre seguretat i llibertat és molt delicada” i que es tracta d’“un debat complicat”, el qual ha tingut lloc a Catalunya en altres moments.
 
El president s’ha mostrat partidari que “la seguretat estigui ben fonamentada” i ha assegurat que a Catalunya ho està. Ha recordat que el Govern català “no ha estat lax en aquest sentit” i “mai li han tremolat les cames per afegir alguna mesura de seguretat quan ha calgut”, tot i les “crítiques rebudes algunes vegades per ser exigents”. Amb tot, ha advertit que “tot té els seus límits” i s’ha mostrat convençut que una sobresaturació de mesures de seguretat és contraproduent, perquè el benefici que es pot arribar a obtenir no justifica la utilització d’aquest tipus de mitjans i pot provocar un perjudici per al normal funcionament de la societat.
 
El president de la Generalitat ha participat a la manifestació acompanyat de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i dels consellers d'Interior, Ramon Espadaler, i de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.
 

2  

Imatges

Fotografia del president Mas i l'alcalde Trias durant la manifestació 2

Fotografia del president Mas i l'alcalde Trias durant la manifestació 2 711

Fotografia: Els consellers Vila i Espadaler han acompanyat el president Mas

Fotografia: Els consellers Vila i Espadaler han acompanyat el president Mas 696

2  

Fitxers adjunts

Fotografia del president Mas i l'alcalde Trias durant la manifestació

Fotografia del president Mas i l'alcalde Trias durant la manifestació
JPG | 694

Fotografia: El president ha coincidit a la manifestació amb el ministre Bertrand Kuchner i l'imam de Paris

Fotografia: El president ha coincidit a la manifestació amb el ministre Bertrand Kuchner i l'imam de Paris
JPG | 782