Les autoritats durant la inauguració de la Nova Harmonia
Les autoritats durant la inauguració de la Nova Harmonia
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, acompanyat de l’alcalde de Pont de Molins,  Josep Fuentes, ha inaugurat aquest matí l’edifici recentment restaurat de La Nova Harmonia de Pont de Molins (Alt Empordà). A l’acte també hi ha assistit el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, Ferran Roquer.
 
L’edifici – que des de 1912 va ser seu de la societat de Socors Mutus Municipals, després de la societat de socors mutus La Nova Harmonia i durant uns anys també seu de l’Ajuntament - obre ara les seves portes reconvertit en centre social, cultural i formatiu. Acollirà exposicions i trobades culturals i, a la vegada, oferirà un espai per a emprenedors, per tal que tinguin un lloc de reunió on puguin arrancar nous projectes.
 
En la seva intervenció, el delegat del Govern ha volgut destacar la recuperació de l’esperit de trobada per a aquest edifici, més enllà de la recuperació material, i ha assenyalat que el continent està preparat. Ara és feina del consistori i sobretot dels ciutadans omplir-lo de contingut, per tal que sigui un espai de tots i per a tots”.
 
La segona fase de les obres de rehabilitació de l’edifici han consistit en el reforç dels sostres de la planta baixa i de la terrassa, la construcció d’una nova escala, la creació d’una petita planta d’entresòl, la instal·lació d’un servei sanitari a cada planta, la col·locació d’una barra de bar, l’adequació d’un pou ja existent, la renovació d’elements exteriors – escales i balcó – i les instal·lacions d’aigua, electricitat, calefacció, connexions informàtiques i la instal·lació d’un ascensor. L’obra, amb un pressupost de 164.130,57 €, ha estat subvencionada en 155.924,04 € per la Generalitat de Catalunya a través del PUOSC.
 
S'ha aprofitat l'acte d'inauguració de l'edifici per a fer la presentació del nou escut municipal.
 
Posteriorment, tots els assistents a la inauguració s’han traslladat a l’antiga Cooperativa Ricardell del municipi, on han visitat l’exposició privada de maquinària industrial (s. XIX – XX) cedida gratuïtament per la família Cabañó a l’Ajuntament de Pont de Molins i han inaugurat el monument a l'olivera mil·lenària dedicat a Salvador Dalí de Francisco Cruanyes i Joan Cruz.
 

 

2  

Fitxers adjunts

Foto 1

Foto 1
JPG | 5215

Foto 2

Foto 2
JPG | 5714