Govern

Altres acords del Govern

query_builder   20 gener 2015 14:23

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
Trametre a l’Estat la proposta de l’Ajuntament de Cabrils de celebrar una consulta popular sobre l’ús d’un espai públic del municipi
 
El Govern ha acordat trametre al Govern espanyol la proposta de l’Ajuntament de Cabrils de sotmetre a consulta popular de caràcter consultiu l’ús de l’espai públic actualment ocupat per l’aparcament dels Horts de la Santa Creu del municipi. Amb aquest tràmit, l’Executiu dóna compliment a la Llei de consultes populars per via de referèndum, que estableix que l’ajuntament impulsor ha de trametre la petició al departament competent en matèria d’administració local perquè el Govern faci arribar la sol·licitud a l’Estat.
 
El 28 d’abril de 2014, el ple de l’Ajuntament de Cabrils va aprovar per majoria absoluta la celebració de la consulta que s’ajusta a la legislació vigent, que estableix que l’objecte s’ha de circumscriure a les competències municipals i locals i tenir una transcendència especial per als interessos dels veïns. El 6 de maig de 2014, l’Ajuntament va enviar l’expedient al Departament de Governació i Relacions Institucionals, que va rebre el 21 de juliol de 2014 el corresponent informe favorable de la Direcció General d’Administració Local.
 
La proposta que es trametrà a l’Estat incorpora la formulació de la proposada per l’Ajuntament de Cabrils, que planteja una doble opció d’ús de l’espai públic per mantenir-lo com a aparcament o per reconvertir-lo en una plaça.
 
Modificació de l’objecte de la subvenció de 6,6 milions d’euros a l’Ajuntament de Girona per adequar la incineradora de Campdorà
 
El Consell Executiu ha autoritzat l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) a modificar l’objecte de la subvenció directa que el març de 2010 va atorgar a l’Ajuntament de Girona per finançar la contractació dels serveis d’enginyeria i assistència tècnica del Complex tecnològic de gestió de residus municipals de Campdorà.
 
La subvenció atorgada pel Govern el març de 2010 anava destinada a la contractació dels serveis d’enginyeria i assistència tècnica, redacció del projecte, supervisió de l’execució de les obres, lliurament de subministraments i posada en marxa de la planta. El canvi en la situació econòmica i el descens general de la generació de residus municipals va portar l’Ajuntament a replantejar el conjunt d’actuacions planificades per adequar les instal·lacions a la normativa actual i convertir-la en una planta de valorització energètica amb la menor inversió possible. El 2013 el consistori va contractar l’assistència tècnica per estudiar la viabilitat de diferents alternatives d’actuació a la incineradora. Finalment, l’alternativa escollida per l’Ajuntament suposarà una inversió de 27,3 milions d’euros, 6,6 dels quals els ha sol·licitat a l’ARC per executar les actuacions considerades prioritàries.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined