- Els portals sota el domini gencat.cat adaptaran el seu disseny per presentar una imatge i un disseny corporatiu únic, s’adequaran per ser visibles des de qualsevol dispositiu mòbil i incorporaran noves eines per facilitar més l’accessibilitat de persones amb dificultats sensorials o motrius
- El domini ha esdevingut un referent de posicionament i prestigi, amb un ús ampli i estès entre la ciutadania, com demostren els 124 milions de visites que es fan a tots els webs de la Generalitat amb el domini gencat.cat
El Govern ha aprovat els criteris corporatius dels webs de la Generalitat amb l’objectiu de preservar i generalitzar l’ús del domini corporatiu gencat.cat, on s’han d’adscriure totes les pàgines web de la institució i dels organismes públics on participa de forma majoritària. La mesura té un benefici general per al posicionament de la marca i, al mateix temps, individualitzat per a cada web que s’identificarà amb l’entorn oficial de la Generalitat, amb el prestigi que ofereix la institució com a garantia de la qualitat de la informació que difon Internet.
La comunicació de la Generalitat de Catalunya a Internet ha de ser homogènia i coherent, perquè l’usuari identifiqui, d’entrada i amb facilitat, que un web pertany a la institució, amb el valor afegit que comporta aquest segell d’oficialitat. Amb aquest objectiu l’acord aprovat pel Consell Executiu regula els criteris que identifiquen els webs de la Generalitat i dels organismes en què té una participació majoritària, superior al 50%.
Així, l’acord estableix l’adaptació del disseny dels webs perquè presentin una imatge i un disseny corporatiu únic. S’adaptaran progressivament al nou disseny de la pàgina inicial de gencat, seguiran la guia d’estil corporatiu i les pautes del Programa d’identificació visual (PIV) i incorporaran el logotip de la institució. Els webs també incorporaran el que es coneix com a disseny adaptatiu, que garanteix que puguin ser visibles des dels múltiples dispositius mòbils existents, com ja ha fet el portal de serveis gencat. També es promou la incorporació d’eines que facilitin encara més l’accessibilitat als continguts per part de persones amb dificultats sensorials o motrius amb l’objectiu de garantir l’accés universal a la informació difosa via web. Es fa, a més, un pas més en l’obertura de la informació continguda als webs. N’allibera els continguts i en permet la reutilització amb unes condicions molt favorables.
El document regula el procediment ordinari per autoritzar nous webs i per modificar els ja existents i per assignar subdominis de gencat, del qual es farà càrrec la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió. Serà la unitat responsable també d’autoritzar nous dominis diferents al gencat.cat, només en els casos en què l’objectiu de la pàgina sigui incompatible amb l’ús del domini corporatiu. El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació s’encarregarà d’elaborar i actualitzar un inventari de dominis de la Generalitat.
Des que el 4 de setembre de 1995 es va posar en funcionament el web de la Generalitat, la institució s’ha comunicat a Internet amb la marca gencat. Des del 2006, els webs oficials han d’estar sota el gencat.cat. El domini ha esdevingut un referent de posicionament i prestigi, amb un ús ampli i estès entre la ciutadania, com demostren els 8 milions i mig de visites que el portal gencat rep anualment i els 124 milions de visites que es fan a tots els webs de la Generalitat que es comuniquen sota el domini gencat.cat.