FOTO WEB
 
 
Personal inspector de pesca de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració d’Agents del Cos de Mossos d’Esquadra, van intervenir, el passat divendres, 16 de gener, 900 unitats de garotes de roca (Paracentrotus lividus) a un ciutadà francès que no disposava de cap mena de llicència, ni esportiva ni professional, que l’habilités per a fer extracció d’aquest recurs pesquer.
 
El presumpte infractor va estar durant tot el dia pescant, realitzant apnees i acumulant les garotes en una cova de difícil accés al paratge de Cap de Vol del terme municipal del Port de la Selva. Aquesta persona ja era coneguda per la pesca furtiva de garotes, car se l’havia denunciat en una altra ocasió pel mateixos fets.
 
En el moment de la intervenció i en adonar-se de la presència dels inspectors, va voler fugir de la zona amb el seu vehicle, abandonant tot el material, així com la captura de garotes dins de la cova. Els agents actuants el van interceptar i identificar. Seguidament, es va procedir al recompte de garotes, a la redacció de l’acta de denúncia per tres fets constitutius d’infracció (manca de llicència, incompliment d’horari, excés de captura i realitzar pesca subaquàtica sense boia de senyalització), i al decomís de tot el material de la pesca.
 
Pel que fa a les garotes, en tractar-se d’un recurs viu, van ser retornades al seu medi natural amb una embarcació facilitada per l’Ajuntament del Port de la Selva.
 
Segons el pescador, les garotes estan econòmicament més ben pagades i valorades dins del mercat francès que al nostre país, i  aquesta captura tenia un valor d’uns 900 euros.
 
Aquesta intervenció és resultat d’un seguit d’inspeccions conjuntes entre la inspecció de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Unitat Regional de Medi Ambient del Cos de Mossos d’Esquadra (URMA).
 
La llei catalana de Pesca tipifica que aquests fets són constitutius d’infracció greu i poden comportar una sanció que va de 301 euros a 60.000, a més del decomís de tot el material utilitzat, així com del producte pesquer.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

Foto 1.

Foto 1.
JPG | 1300

Foto 2.

Foto 2.
JPG | 1328