• El Departament de Cultura ha creat un grup de treball especialitzat en propietat intel·lectual per estudiar i treballar la millor manera de gestionar els drets d’autor
  • Dos estudis europeus sobre propietat intel·lectual seran presentats al llarg de la jornada
  • Especialistes nacionals i internacionals participaran a “Propietat Intel·lectual: Reptes Digitals”
La jornada “Propietat Intel·lectual: Reptes Digitals”, organitzada pel Departament de Cultura, tractarà sobre la millor manera de gestionar la propietat intel·lectual i els drets d’autor a l’era digital. El proper 22 de gener, el claustre de l’Arts Santa Mònica, acollirà aquesta trobada amb especialistes nacionals i internacionals que plantejaran oportunitats en la gestió dels drets d’autor.
 
En l’actual context de canvi legislatiu en relació als drets de propietat intel·lectual i, partint de la base que els ingressos generats per aquests drets són un dels pilars fonamentals de l’economia cultural i creativa, el Departament de Cultura ha creat un grup de treball especialitzat en propietat intel·lectual per estudiar i treballar la gestió dels drets d’autor. Aquest grup i les seves funcions es presentaran a la jornada “Propietat Intel·lectual: Reptes Digitals”.
 
També es presentaran dos estudis relacionats amb la gestió i protecció de la propietat intel·lectual. El primer és l’Intellectual Property Valuation realitzat per la Direcció General per a la Recerca i la Innovació de la Comissió Europea i el segon és un mapeig sobre la situació del sector prèvia a la creació de la taxa sobre continguts digitals.
 
Entre els diferents ponents nacionals i internacional que intervenen a Propietat Intel·lectual: Reptes Digitals i que analitzaran tendències, reptes i oportunitats destaquen Jerker Edström, soci a la companyia Bird & Bird de Suècia; Scott Cohen, cofundador de la primera distribuïdora digital The Orchard, la distribuïdora digital més gran del món; Rasmus Wiinstedt, conseller delegat del CKO (Centre per a l’Economia Cultural i Experiencial) de Dinamarca i president de l’Aliança d’Indústries Creatives Europees (ECIA); Àlex Martínez, director general de continguts de Canal+ i de Yomvi; Abel Garriga, advocat a Holtrop, Transaction & Business Law; Ainara LeGardon música, performer i activista de l’autogestió cultural; i Enric Enrich, advocat a Enrich Advocats-Copyrait.
           
La jornada “Propietat Intel·lectual: Reptes Digitals” té com a objectius incentivar el debat sobre la gestió de la propietat intel·lectual a l’era digital; disposar d’un espai per fer públiques les posicions dels diferents agents que intervenen en la gestió en l’àmbit digital; presentar models d’èxit i casos de bones pràctiques d’altres països i reflexionar sobre la gestió de la pirateria.
 
La jornada comptarà amb traducció simultània i es podrà seguir en directe via streaming des de la pàgina web www.ipdigital.cat i seguir-la a través de twitter gràcies a @sdeicec / #ipdigital.