Imatge dels dàtils de mar decomissats
Imatge dels dàtils de mar decomissats
Membres del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van decomissar el passat cap de setmana 60 exemplars de dàtils de mar que es van localitzar en el transcurs de la inspecció de dos restaurants a les Cases d’Alcanar (Montsià). Aquesta actuació es va portar a terme per tal de combatre la captura i venda d’espècies protegides. Els dàtils, amb un pes de 750 grams, estaven dins de frigorífics juntament amb altres tipus de marisc per a la venda al públic
 
El Cos d’Agents Rurals va tenir coneixement de la venda il·legal d’aquest mol·lusc bivalve protegit (Lithophaga lithophaga) en diversos restaurants de les Cases d’Alcanar i va iniciar una recerca per diferents establiments. D’aquesta manera es va detectar la presència de 15 exemplars en un restaurant i de 45 exemplars en un altre.
 
Un cop localitzats els exemplars es van redactar les denúncies administratives pels fets observats i es va procedir al comís dels exemplars trobats i al seu trasllat a les oficines comarcals del Cos d’Agents Rurals del Montsià.
 
El dàtil de mar (Lithophaga lithophaga), nom que traduït del grec significa "que menja pedra”, és un mol·lusc bivalve protegit per la normativa espanyola i europea, que viu a la franja infralitoral a poca profunditat, dins de les cavitats que ell mateix fabrica a les roques marines.
 
La seva extracció requereix la destrucció massiva del litoral, cosa que genera un greu impacte ambiental per a altres espècies marines.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge dels dàtils de mar decomissats

Imatge dels dàtils de mar decomissats
JPG | 1686

Una altra imatge del material decomissat

Una altra imatge del material decomissat
JPG | 1794