Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per forts vents a les cotes altes del Pirineu i també a les cotes mitjanes de gairebé tot Catalunya, sobretot a les comarques del Prepirineu, Catalunya Central, Girona i interior de Barcelona. A Tarragona i Terres de l'Ebre el vent també serà fort.
Els registres més significatius per intensitat del vent han estat:
 
Les ratxes màximes han estat
  • Puig Ses Olles (1687 mts) 42,6 m/s (153,6 km/h)
  • Lac Redon  (2247mts) 41,6 m/s (149,76 km/h).
 
Altres ratxes màximes significatives en àrees poblades a menor cota han estat:
  • Solsona: 24,8 m/s (89,28 km/h)
  • Banyoles: 24,2 m/s (87,12 km/h)
  • Barcelona (Observatori Fabra) i Badalona 23,2 m/s (83,52)
 
Incidències
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 08:00 hores d’aquest matí 136 trucades relacionades amb el vent. D’aquestes, per comarques s’han fet des de: Barcelonès 49, Alt Empordà 17, Baix Empordà 15, Alt Urgell 12, Vallès Oriental 8, Ripollès 5, Baix Camp 4, Baix Llobregat 4, Vallès Occidental i Osona 3 respectivament..
 
Pel que fa als municipis, les trucades rebudes al 112 s’han fet des de: Barcelona 31, Torroella de Montgrí 11, Badalona 9, Vila-sacra 8, La Seu d’Urgell 8, Santa Coloma de Gramanet 6, Ventalló 3, Terrassa 3, Figueres 3 i Campelles 2.
 
La Carretera d’accés a Campins (Vallès Oriental) BV-5111 s’ha tallat per la caiguda d’un arbre a la via. La Carretera N.152 amb afectacions per arbres caiguts. Encara sense valorar afectació.
 
Les ventades també han provocat el tall de subministrament elèctric al municipi de Vilanova de Banat (Alàs i Cerc). La incidència ha afectat uns 100 abonats. El servei s’ha pogut restablir a les 07:16 hores del matí
 
Protecció Civil ha emès una Prealerta del pla d’emergències en el transport de viatgers FERROCAT pel tall en el servei de circulació ferroviària entre La Molina i Puigcerdà a causa de branques caigudes sobre la catenària. El servei entre Portbou i Llançà també ha estat tallat per manca de tensió a la catenària i hores d’ara ja s’ha restablert el servei
 
Recomanacions
Si teniu pensat desplaçar-vos a la muntanya, consulteu les actualitzacions de la previsió meteorològica i el butlletí de perill d’allaus i adeqüeu les activitats al risc en cada moment i no les realitzeu si no són segures. Tingueu en compte aquesta informació quan planifiqueu les activitats de lleure. És altament recomanable extremar la precaució en les travesses de muntanya o activitats en cotes mitjanes o altes per seguretat ajornar-les si el vent bufa amb força. Allà on nevi i bufi el vent es pot donar el fenomen del torb.
 
A les poblacions de les comarques afectades i sobretot a les zones urbanes cal que la població reculli i lligui de forma segura tendals, i elements inestables a terrasses, que poden precipitar-se. Si no es poden fixar de forma estable no els deixeu a l'exterior.
 
També cal limitar els desplaçaments a les zones on bufi més fort i condicionar-los sempre a les condicions meteorològiques.
 
La resta d'activitats, sobretot en zona urbana, requeriran fer un especial seguiment en el moment de màxima intensitat del vent per detectar els elements que es puguin desprendre amb risc d'impacte. Caldrà evitar situar-se a prop d'elements inestables o que puguin caure (murs, tancaments, bastides que es moguin o altres similars) durant la major afectació del vent.
A l'Empordà eviteu accedir a les zones del litoral on el mar estigui alterat i l'onatge afecti la costa. Respecteu el tancament de passeigs marítims, espigons, ports, platges i altres que per seguretat s'hagin fixat. Si voleu observar el fenomen feu-ho a una distància de seguretat que eviti que l'onatge us pugui afectar.

Atenció amb el fred 
Davant les baixes temperatures d’aquests dies és important fer un bon ús dels aparells de calefacció i tenir en compte les recomanacions per evitar intoxicacions i asfíxies amb calderes, escalfadors i generadors elèctrics. És essencial que us assegureu que hi ha una bona ventilació, que les reixetes no estan obstruïdes, i que obriu les finestres uns minuts cada dia per garantir l’entrada d’oxigen. També és fonamental que comproveu que el tir de la xemeneia està obert i que retireu les cendres regularment. Teniu més consells de Protecció Civil per evitar accidents per inhalació de monòxid de carboni a http://interior.gencat.cat/intoxicacioestufes

També estigueu especialment atents a la gent gran (familiars o veïns) durant aquests dies perquè es protegeixin adequadament del fred. Tingueu en compte que, juntament amb els nens petits, són els més vulnerables. Eviteu els canvis sobtats de temperatura, i vestiu-vos amb diverses capes de roba, us ajudarà a mantenir la calor corporal durant més temps.