• El Consell Executiu ha autoritzat els representants de la Generalitat als patronats dels centres i a la Fundació Alira a adoptar els acords d’integració
 
  • Fins al 2016 la Generalitat destinarà 45 milions d’euros al procés d’integració, que té com a objectiu potenciar la transferència tecnològica i la demanda tecnològica de les empreses
 
  • El nou centre tecnològic integrat esdevindrà el gran proveïdor de tecnologia industrial a Catalunya, fet que ajudarà el país a recuperar una posició de lideratge en dinàmiques d’innovació industrial
 
El Govern ha fet un pas més en la integració dels centres tecnològics avançats de Catalunya, que culminarà amb la constitució el 2016 d’un gran centre de referència al país. El Consell Executiu ha acordat autoritzar els representants de la Generalitat als patronats dels centres tecnològics avançats i a la Fundació privada Alira a adoptar els corresponents acords d’integració i ha acordat encomanar a ACCIÓ, l’Agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació, que impulsi el nou centre tecnològic integrat de Catalunya.
 
En una primera fase, la Fundació Alira absorbirà 4 centres tecnològics: ASCAMM, Barcelona Digital Centre Tecnològic, CETEMMSA i Barcelona Media. En una segona fase s’hi integraran els dos centres restants, CTM Centre Tecnològic i Leitat, procés que culminarà el 2016 amb la constitució definitiva del centre tecnològic avançat de Catalunya. El Govern de la Generalitat dotarà aquest procés amb 45 milions d’euros fins al 2016, a través dels plans de suport pluriennals de desenvolupament.
 
El nou centre tecnològic integrat serà la referència en innovació industrial a Catalunya, que consolidarà i potenciarà el model de transferència tecnològica per generar un mercat tecnològic català que aporti competitivitat a l’empresa. Dotarà de tecnologia les companyies catalanes per aportar valor afegit als seus projectes, i esdevindrà un trampolí de projecció exterior. D’aquesta manera, els centres guanyaran massa crítica, seran més eficients i guanyaran dimensió per créixer i ser més competitius, garantint que les pimes catalanes accedeixin a alts nivells d’innovació i transferència tecnològica.
 
Es tracta d’una aposta de país a llarg termini, que respon a l’oportunitat d’augmentar la capacitat en recerca industrial i de serveis tecnològics a Catalunya per tal que el país recuperi una posició de lideratge en dinàmiques d’innovació industrial.
 
El procés d’integració dels centres, previst a l’Acord per al diàleg social permanent aprovat el mes de març passat, garanteix el manteniment del model territorial actual, preserva l’activitat en cadascun dels centres on estan ubicats i assegura la continuïtat dels llocs de treball actuals. Aquest procés d’integració s’emmarca, a més, en el Programa d’innovació empresarial de la Generalitat de Catalunya per al període 2014-2020, que preveu atorgar un rol creixent als centres tecnològics com a pont idoni entre el món del coneixement i el de la producció. De fet, el nou centre integrat esdevindrà motor de generació de les tecnologies clau per implementar l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), que identifica 7 àmbits sectorials prioritaris per a la política industrial del país.