Govern

El Govern modifica el decret que regula l'accés i l'organització del Cos de Bombers Voluntaris

query_builder   27 gener 2015 14:11

event_note Nota de premsa

El Govern modifica el decret que regula l'accés i l'organització del Cos de Bombers Voluntaris

 
  • Es modifiquen les condicions d’accés al Cos de Bombers Voluntaris, que es farà a través d’una convocatòria pública de places, es fixa un màxim d’edat de 70 anys per formar part de la Secció de Veterans i un mínim de 14 per accedir a la Secció Juvenil
 
  • La Secció Especial estarà formada per professionals especialitzats en àmbits com la psicologia, la medicina, la química o l’enginyeria que per la seva formació i experiència professional poden assessorar i participar en diferents serveis en què puguin ser requerits els Bombers
 
  • Els canvis introduïts ja van ser informats favorablement el mes de juliol passat pel Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, l’òrgan de representació del col·lectiu amb la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments
 
El Govern ha aprovat la modificació parcial del Reglament de 1996 que establia les normes que regulen el Cos de Bombers Voluntaris i la seva organització amb l’objectiu d’actualitzar i adaptar aspectes concrets de la regulació anterior. El text nou introdueix modificacions en el procés per ingressar al Cos de Bombers Voluntaris i altres aspectes que configuren el perfil dels membres de les seccions Activa i Especial i estableix els límits d’edat per formar part de la Juvenil i la de Veterans.
 
Des d’ara, per exemple, per formar part del Cos de Bombers Voluntaris, el Govern farà una convocatòria pública de places. El procés de selecció constarà d’una primera fase de proves, que inclourà un test de coneixements, un reconeixement mèdic, una prova d’aptitud física, una altra d’avaluació psicològica i una entrevista personal. Hi haurà després una segona fase de formació específica, i, un cop superada, una darrera fase de pràctiques.
 
Per primer cop, el nou Reglament també inclou l’obligatorietat per als bombers voluntaris de les seccions Activa i Especial de mantenir una activitat teòrico-pràctica de perfeccionament i consolidació de coneixements tècnics en matèria de prevenció i extinció d’incendis.
 
A partir d’ara, la Secció Especial estarà formada per professionals especialitzats en diferents àmbits, persones que, per la seva formació i experiència professional poden assessorar i participar en diferents serveis en què els Bombers puguin ser requerits. Es tracta, per exemple, de psicòlegs, químics, metges, infermers o enginyers, entre d’altres.
 
D’altra banda, es fixa un màxim d’edat de 70 anys per formar part de la Secció de Veterans. Es determina també que en podran formar part bombers voluntaris que hagin estat a la Secció Activa o a l’Especial i, fins i tot, bombers funcionaris jubilats, persones que, per la seva experiència, poden assessorar en totes les tasques pròpies dels Bombers, a través de suport logístic o administratiu. Finalment, també es regula l’accés a la Secció Juvenil. L’edat mínima d’ingrés queda fixada en els 14 anys i fins als 18.
 
Els canvis introduïts ja van ser informats favorablement el mes de juliol passat pel Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, l’òrgan de representació del col·lectiu amb la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. Està  format per representants del Cos de Bombers Voluntaris (un per cadascuna de les regions d’emergències, escollit democràticament dins del col·lectiu de bombers voluntaris) i de l’Administració.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined