INDÚSTRIA

Eurecat, el nou centre tecnològic integrat, absorbeix ASCAMM, Barcelona Digital, CETEMMSA i Barcelona Media

query_builder   2 febrer 2015 17:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Eurecat, el nou centre tecnològic integrat, absorbeix ASCAMM, Barcelona Digital, CETEMMSA i Barcelona Media

·     Eurecat és el nom del centre resultant de la integració dels sis centres tecnològics avançats de Catalunya, el gran proveïdor de tecnologia industrial que permetrà que el país recuperi una posició de lideratge en dinàmiques d’innovació industrial.

·     El primer patronat d’Eurecat ha aprovat l’absorció d’aquests quatre centres tecnològics, l’organigrama i el nom de l’organització, que comptarà al seu patronat amb 14 empreses catalanes líders.
 
·     Abans de l’estiu el CTM s’haurà integrat funcionalment i Leitat haurà integrat la major part de la seva activitat.
 
El primer patronat d’Eurecat, el centre resultant de la integració dels sis centres tecnològics avançats de Catalunya, ha aprovat l’absorció d’ASCAMM, Barcelona Digital, CETEMMSA i Barcelona Media. Amb aquest pas es completa la primera fase del procés que donarà lloc al gran proveïdor de tecnologia industrial al nostre país.
 
La segona fase es durà a terme durant els pròxims mesos. El patronat -format pels sis centres tecnològics avançats, el vicepresident executiu, Xavier Torra, i amb representació de la Generalitat de Catalunya- ha donat llum verda als plans de transició del CTM Centre Tecnològic i Leitat, de manera que abans de l’estiu el CTM s’integrarà funcionalment i Leitat ja haurà integrat la major part de la seva activitat.
 
A banda del nom del centre tecnològic resultant d’aquest procés d’integració, Eurecat, el patronat també ha aprovat l’organigrama del nou centre, que comptarà amb la figura d’un vicepresident executiu -que ja ocupa Xavier Torra- i un director executiu. A més, 14 empreses catalanes líders i representatives dels 7 àmbits de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) formaran part del patronat, també abans de l’estiu.
 
L’objectiu és que el 2016 el centre estigui definitivament constituït, situant-se com la referència en innovació industrial a Catalunya i potenciant el model de transferència tecnològica al nostre país. Amb la integració, els centres guanyaran massa crítica, seran més eficients i guanyaran dimensió per créixer i ser més competitius, garantint que les pimes catalanes accedeixin a alts nivells d’innovació i transferència tecnològica. És una aposta de país a llarg termini que respon a l’oportunitat d’augmentar la capacitat en recerca industrial i de serveis tecnològics a Catalunya per tal que el país recuperi una posició de lideratge en dinàmiques d’innovació industrial.
 
El procés d’integració dels centres, previst a l’Acord per al Diàleg Social Permanent aprovat l’any passat, garanteix el manteniment del model territorial actual, preservant l’activitat a cada un dels centres on estant ubicats i assegurant la continuïtat dels llocs de treball actuals. La Generalitat dotarà aquest procés amb 45 milions d’euros fins al 2016 a través dels plans de suport plurianuals de desenvolupament.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined