Protecció Civil de la Generalitat: primeres incidències per la nevada a comarques de Tarragona, Barcelona i Lleida

query_builder   4 febrer 2015 07:01

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: primeres incidències per la nevada a comarques de Tarragona, Barcelona i Lleida

Protecció Civil de la Generalitat manté l'ALERTA del Pla NEUCAT per les nevades que s'estan produïnt i que es poden produir fins el migdia a comarques de litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, així com comarques de Lleida i la Catalunya Central en la seva part sud, especialment Bages i Anoia.
 
Hores d'ara les precipitacions en forma de neu que agafa i pot acumular-se es produeixen a cotes altes de les zones d'interior de comarques de prelitoral i litoral de Barcelona i Tarragona.
 
Cal tenir especial precaució en la mobilitat amb vehicle en aquestes zones i especialment en les parts altes de l'AP2, A2, N-340, etc.
 
 
Cal dur cadenes a les zones on es prevegi acumulacions de neu, especialment a les zones altes de les zones afectades. En el moment de la nevada, si és abundant o acumula gruixos de neu, cal evitar la mobilitat per facilitar la neteja de les vies i evitar el col.lapse. Vigileu també amb les plaques de gel. També, donada la baixada de temperatures, abrigueu-vos bé, especialment criatures i gent gran. 
 
Fins el moment el telèfon d'emergències 112 ha rebut 114 trucades relatives a incidències amb la neu, el 87% de les quals relatives a temes de trànsit per neu o gel a la calçada que han estat derivades a Mossos d'Esquadra i Policies Locals i la resta a Bombers de la Generalitat i de Barcelona
 
Per comarques: Des del Segrià s'han fet 20 trucades, Osona 11, Bages 11, Baix Llobregat 9, Anoia 9, Garrigues 7, Baix Camp 7, Priorat 6, Vallès Oriental 4 i Noguera 4.
 
Per poblacions: Torrebesses 11 trucades, Vallirana 6, Vinaixa 5, Montroig del Camp 5, Moià 5, , Gurb 3, Vinaixa 2, Lleida2, Marganell 2, Setcases 2, Monistrol de Calders 2, Barcelona 2.
 
 
Incidències actuals: 
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) recomana seguir aquests consells viaris per evitar accidents en la circulació amb neu:
 
·         Conduir amb suavitat i no frenar bruscament
·         Reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments
·         Augmentar la distància de seguretat entre vehicles
·         Seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles
·         No avançar si no és necessari
·         Portar les cadenes per si calen
·         Quan cauen els primers flocs de neu l’asfalt és molt lliscant, cal moderar la velocitat
·         Mantenir-se informat de l’estat del trànsit i les afectacions viàries al web http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm, al compte de Twitter @transit o a les cròniques radiofòniques
 
 
Han activat els seus plans municipals de Protecció Civil els municipis següents: Cardona, Rubí, Òdena, Muntanyola, Lliçà de Munt, Sant Bartomeu del Grau, Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda, Cardedeu, L’Estany, Castelldefels, Sant Llorenç Savall, Castellbisbal, El Masnou, Collsuspina, Sant
Quirze del Vallès i Terrassa.
 
Es recomana seguir en tot moment els avisos i les incidències més significatives derivades de la nevada al Twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir presents els consells d’autoprotecció en les activitats a l’exterior i a casa davant les nevades http://interior.gencat.cat/nevades. També recorda que cal portar sempre el vehicle preparat amb cadenes, mòbil amb la bateria carregada, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric, i seguir sempre els consells del Servei Català de Trànsit. 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined