Dotze joves de la Selva han rebut aquest matí els diplomes que acrediten la seva participació en un curs del projecte Fórmula Jove per rebre formació d’auxiliar de magatzem i comerç. Aquest programa, impulsat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, s’adreça a nois i noies d’entre 16 i 24 anys que en molts casos no van acabar l’ESO i que no han trobat feina amb l’objectiu d’incrementar i millorar les seves oportunitats formatives i sociolaborals. El lliurament de diplomes -a la Sala Fontbernat d’Anglès- ha anat a càrrec del director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig; i l’alcalde d’Anglès, Pere Espinet.
 
El projecte dut a terme a la zona del Ter – Brugent s’ha centrat en els petits comerços locals i en les empreses agroalimentàries o de logística, ja que són sectors que actualment demanden ocupació a la comarca. Els 12 joves –vuit nois i quatre noies- participants al programa van ser seleccionats entre les persones inscrites a l’Oficina Jove de la Selva i d’altres serveis d’orientació sociolaboral. En total van cursar 255 hores de teoria i pràctica durant els mesos d’octubre, novembre i desembre.
 
La formació teòrica –de 180 hores- va anar a càrrec de la Fundació Oscobe i va incloure visites a empreses com Can Tries, Edicions 62 i Can Pujades. També van obtenir la certificació homologada d’higiene i seguretat alimentària i la certificació per a manejar porta-palets i carretons de mà.
 
La part final del curs, de 75 hores, va incloure pràctiques a les empreses Antex, Electer SL, Impremta Pagès SL, Supermercat Charter, Ferreteria Castañer SL i a l’ajuntament, a Anglès; Protocol SL, a Bonmatí; Animals Brunyola, a La Cellera de Ter; Maxi Dia, a Santa Coloma de Farners; i a l’Ajuntament d’Amer.
 
Durant l’entrega de diplomes, Toni Reig ha afirmat que “la iniciativa vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral”. El director general ha agraït la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva, dels ajuntaments implicats i de les empreses que han participat al programa. Finalment, Reig ha destacat que més de 300 persones han participat des de 2011 en els projectes del Fórmula Jove que s’han dut a terme a diversos municipis de Catalunya.