• Al matí també els creadors Krizia Robustella i Pagè i les firmes Naulover i Yerse han presentat les col·leccions per a la temporada Tardor/Hivern 2015-2016. A la tarda, la passarel·la 080 Barcelona Fashion acollirà les propostes dels dissenyadors Manuel Bolaño, Miquel Suay i Menchén Tomàs. Clourà la jornada la firma Custo Barcelona.
 
  • En el marc de les activitats paral·leles del 080, el prestigiós fotògraf Ruven Afanador, acompanyat de l’actriu Rossy de Palma, ha impartit a l’Arts Santa Mònica la classe magistral centrada en la visió del món de la moda a través de la fotografia.
 
  • El jove dissenyador català Adriá Doy, de l'Escola Superior de Disseny Felicidad Duce de Barcelona, ha estat el guanyador del Premi Dress Coke, el concurs de disseny de moda de Coca-Cola. La seva proposta d’uniforme la vestiran 1000 comercials de Coca-Cola Iberian Partners.
 
 
Les desfilades dels dissenyadors Georgina Vendrell i Isomètric han obert aquest matí la tercera jornada de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. També, aquest matí els creadors Krizia Robustella i Pagè i les firmes Naulover i Yerse han presentat les col•leccions per a la temporada Tardor/Hivern 2015-2016.
 
L’encarregada d’obrir la jornada d’avui del 080 Barcelona Fashion ha estat la dissenyadora Georgina Vendrell que ha presentat la col·lecció “Darklight”, inspirada en el futurisme. Una proposta conceptual, contemporània i avantguardista, amb un estil androgin i minimalista, on els blancs i grisos contrasten sobre el negre com a protagonista. Sastreria urbana, clàssics reinventats, acabats tecnològics i textures futuristes.
 
De la seva banda, Isomètric, projecte compartit pels dissenyadors Joan Ros Garrofé i Jessica Montes Bonito, ha debutat al 080 amb la col·lecció “Psique”. Una declaració de principis de la marca que proposa un viatge per la ment. Una col·lecció per a home, d’esperit artístic i no convencional. Sastreria modernitzada, americanes i jaquetes relaxades, amb una aposta pels colors càmel, blau marí, blau cel i bordeus.
 
La col·lecció “Sickly Sweet Bears” de Krizia Robustella ha pres el relleu a la passarel·la 080. La creadora  s’ha inspirat amb la coneguda imatge dels “óssos amorosos” i apel•lant a aquest referent infantil, ha creat estampacions amb ells. Mides XXL, peces oversize, neoprè, encoixinats, pèl; una temàtica infantil però amb el gàngsta hip-hoper que la caracteritza. Tampoc no hi ha faltat les gorres, les cadenes, les canelleres i les vambes.                                                              
 
A la sessió del matí també s’ha estrenat al 080 Pagè, que ha presentat la seva col·lecció “Frog me a kisss”. Vestits asimètrics, talls i transparències, així com per a l’home vestits de sastre i esmòquings que es combinen amb peces street wear. A la proposta, també s’ hi han sumat els vestits vaporosos confeccionats amb gases transparents i accessoris artesanals amb prints, brodats i pedreria que han omplert d’intensitat, diversió i llum la seva col•lecció. 
 
La firma Naulover ha donat continuïtat a la passarel·la amb la col•lecció “Mademoiselle Zhivago”, per a la tardor-hivern 2015/2016. Una proposta que es defineix com sofisticada, visual, calidoscòpica, glamurosa i femenina. La proposta es caracteritza per les línies geomètriques definides, tons monocromàtics i estampats exòtics, vestits mini amb obertures i tall entallat. Pel que fa als colors, el negre serveix de preludi al taronja, al bordeus, al blau i al verd.
 
Ha tancat la jornada de matí del 080 Barcelona Fashion la firma Yerse, amb la col•lecció “The Beaty Surrounds” que s’inspira en la bellesa de la dona. Optimistes flors d’hivern sobre teixits naturals. Quadres de racionalitat nòrdica de trames infinites. Vermells terra, blaus malva i verds jade donen color a les peces, tenint presència també el blanc trencat de llanes verges. Uns talls urbans que desafien simetries convencionals.
 
A la tarda, la passarel·la 080 Barcelona Fashion acollirà les propostes dels dissenyadors Manuel Bolaño, Miquel Suay i Menchén Tomàs. Clourà la jornada la firma Custo Barcelona.
 
Classe magistral del fotògraf Ruven Afanador
 
En el marc de les activitats paral·leles del 080, el prestigiós fotògraf Ruven Afanador, acompanyat de l’actriu Rossy de Palma ha impartit aquest matí a l’Arts Santa Mònica la classe magistral del 080, centrada en la visió del món de la moda a través de la fotografia.
 
Una pel·lícula d’imatges sostretes durant la realització del seu últim llibre  “Àngel Gitano”, ha introduït aquesta sessió, davant d’uns 160 alumnes de diferents escoles de disseny de moda i fotografia de Catalunya. En aquest marc, el prestigiós fotògraf ha destacat la inspiració com a element clau per apropar-se als protagonistes, i en la necessitat de composar i dissenyar l’escena fotogràfica abans d’iniciar un projecte “ la il·luminació, el vestuari i la localització són claus en el procés creatiu”.
 
 
El jove dissenyador català Adriá Doy, guanyador del Premi Dress Coke de  Coca-Cola.
 
En el marc del 080, s’ha lliurat aquest matí el Premi Dress Coke, el concurs de disseny de moda de Coca-Cola, dirigit a joves dissenyadors, mitjançant el qual se selecciona el nou uniforme de la xarxa comercial de Coca-Cola Iberian Partners. 1000 comercials de la marca vestiran aquest vestit.
 
Després d’una selecció de 5 finalistes, la proposta del dissenyador català Adriá Doy Pou, de l'Escola Superior de Disseny Felicidad Duce de Barcelona, ha guanyat el Premi. L’acte de lliurament ha comptat amb la presència del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Miquel Rodríguez, de Marta Bofill de Coca-Cola Iberian Partners i el dissenyador Àngel Vilda de Brain&Beast, entre d’altres.
 
Dress Coke ha comptat amb la participació d’estudiants i recent llicenciats en disseny de les principals escoles nacionals. Les propostes dels 5 finalistes  estan exposades en el recinte del Museu Marítim, que acull la 080.
 
Demà, dijous 5 de febrer de 2015 - Agenda 080 Barcelona Fashion
                                                                        
10:00 / Oscarleon- Rita Row
11:30 / Who- Aldomartins
12:30 / Punto Blanco- Torras
14:00 / Escorpion
16:00 / Natalie Capell
17:30 / Lliurament del Premi 080
17:30 /Justicia Ruano
19:00 / Modafad
 

8  

Fitxers adjunts

Fotografia de la classe magistral de Ruven Afanador

Fotografia de la classe magistral de Ruven Afanador
JPG | 713

Fotografia d'Adriá Doy guardonat amb el Premi Dress Coke.

Fotografia d'Adriá Doy guardonat amb el Premi Dress Coke.
JPG | 864

Desfilada d'Isomètric

Desfilada d'Isomètric
JPG | 133

Desfilada de Georgina Vendrell

Desfilada de Georgina Vendrell
JPG | 131

Desfilada de Krizia Robustella

Desfilada de Krizia Robustella
JPG | 110

Desfilada de Pagè

Desfilada de Pagè
JPG | 139

Desfilada de Naulover

Desfilada de Naulover
JPG | 166

Desfilada de Yerse

Desfilada de Yerse
JPG | 140