La Lotto 6/49 acumula  un pot amb Plus de 4.000.000€ pel sorteig del proper dissabte 7 de febrer, després que el sorteig d’aquest dimecres no hagi comptat amb cap encertant de la màxima categoria.
 
Es tracta del segon premi més gran entregat en els últims sis anys per la Lotto 6/49. L’anterior es va lliurar el 12 de setembre de 2009 a Sant Cugat del Vallès. En aquella ocasió el pot va ser de 6.147.976,04€.
 
Si aquest dissabte no sortís guanyador de la màxima categoria, la xifra del Pot amb Plus s’acumularia pel sorteig del proper dimecres.
 
Un sorteig cada dimecres i cada dissabte
 
Hi ha un sorteig de la Lotto 6/49 cada dimecres i cada dissabte. El bitllet (aposta mínima d’un euro) es pot adquirir a qualsevol dels més de 2.300 punts de venda de Loteria de Catalunya (estancs, quioscos, llibreries i bars, entre d’altres) i porta imprès tres tipus de números diferents: una sèrie de sis números, els números Plus i el reintegrament.
 
-       La sèrie de sis números: les apostes poden fer-se manualment (el jugador marca els números en el full de selecció) o bé automàticament (el terminal escull aleatòriament els números).
-       Els números Plus: en el bitllet de loteria també hi ha impresos tres números del 0 al 9, assignats aleatòriament.
-       El reintegrament: el bitllet de loteria porta imprès un número del 0 al 9, assignat aleatòriament.
 
El dia del sorteig, es fan quatre sortejos diferents: primer la sèrie de sis números, després el número complementari. Seguidament, s’extreu el número Plus i, finalment, el reintegrament.
 
Així, primer s’introdueixen 49 boles numerades de l’1 al 49 en un bombo. Se n’extreuen 6 a l’atzar i, a continuació, s’extreu una setena bola, que és el número complementari. Tot seguit, es fa un nou sorteig en què s’extreu una bola entre 10, numerades del 0 al 9 –ambdós inclosos-, que correspon al número Plus
 
La combinació guanyadora i, per tant, la que té dret al pot amb Plus està formada pels sis primers números i el número Plus. Ara bé, hi ha més bitllets amb dret a premi i són aquells que tinguin tres, quatre, cinc o sis números de les primeres 6 boles extretes en el sorteig, o bé, cinc números i el complementari. Aquestes categories doblaran el premi obtingut, si el bitllet conté també el número Plus extret.
 
Finalment, s’introdueixen en un altre bombo 10 boles numerades del 0 al 9 i se n’extreu una a l’atzar que es correspon amb el reintegrament, és a dir, amb la devolució de l’aposta.  
 
Des de l’any 1992, Loteria de Catalunya destina tots els seus beneficis a programes socials a través del Departament de Benestar Social i Família. Per llei, els beneficis van a programes per a la infància i l’adolescència, la gent gran o les persones amb discapacitat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 145