·     El pla impulsat per Barcelona Activa i la Generalitat de Catalunya tenia com a missió formar professionals per augmentar les seves oportunitats laborals i fer-los més competitius
 
·     Durant els 18 mesos de programa, s’han dut a terme 531 activitats de formació i orientació laboral en l’àmbit de les tecnologies mòbils mitjançant projectes com ara “Barcelona en moBiment”, “Mobilitza’t Mobile”, “Actualitza’t en TIC” i “20 to 2000”   
 
 
El pla de formació del sector mobile mTalent ha format 7.154 persones durant els 18 mesos que ha durat la seva primera edició. D’aquesta manera ha assolit amb escreix els objectius inicials del pla, que preveien formar 7.000 persones des del maig del 2013 fins a desembre de 2014 per augmentar les seves oportunitats laborals i fer-les més competitives i polivalents en el mercat.
 
mTalent és un programa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, en el marc de la capitalitat mundial del mòbil. El pla va iniciar-se a mitjans del 2013 amb l’objectiu de millorar les competències tecnològiques de la ciutadania, els professionals i les empreses tot orientar-los cap a un sector amb grans oportunitats d’ocupació.
 
Durant els 18 mesos del programa s’han dut a terme diferents activitats tenint en compte el nivell inicial de coneixements en TIC del col·lectiu d’alumnes, integrat per persones que es troben en procés de canvi o millora professional o en situació de recerca de feina, així com emprenedors i empreses. S’han realitzat píndoles formatives de curta durada, cursos ocupacionals de més llarga durada i formacions especialitzades per a professionals del sector.
 
En total s’han realitzat 531 actuacions, de les quals 214 han estat formacions bàsiques o de primer contacte, 296 formacions d’aprofundiment i ocupacionals i 13 formacions especialitzades.
 
Alguns dels programes formatius més destacats segons els tres nivells de formació han estat:
 
1.     Formació de primer contacte
 
·         Píndoles Cibernàrium: programa de capacitació i divulgació tecnològica de Barcelona Activa que ha ofert píndoles formatives en tecnologies mòbils. S’han realitzat 197 activitats formant un total de 3.188 persones.
 
·         Projecte “20 to 2000”: cicle de jornades de formació tecnològica en el sector mobile distribuïdes per tot el territori català. S’han realitzat un total de 16 jornades amb 954 assistents.
 
2.     Formació d’aprofundiment
 
·         Barcelona en moBiment: programa on s’ha identificat les competències dels nous perfils professionals demandats en el sector mobile que ha desenvolupat un total de 115 cursos i activitats d’orientació professional amb 2.061 participants.
 
·         Mobilitza’t Mobile: iniciativa d’inserció socio-laboral que s’ha adreçat a joves d’entre 18 i 24 anys, als quals se’ls ha ofert un itinerari formatiu i diverses activitats perquè puguessin descobrir les tendències i oportunitats professionals que els ofereix el sector de les tecnologies mòbils. Inicialment es van realitzar 27 sessions informatives amb 428 persones i després dues edicions del programa amb 122 joves.
 
·       Actualitza’t en TIC: projecte per actualitzar i reorientar els perfils professionals en l’àmbit TIC vinculant la formació a certificacions de fabricant. S’han dut a terme 17 cursos amb 275 assistents.

3.     Formació especialitzada
 
·       Formació per a professionals en el sector mobile: programa adreçat a experts i gestors TIC que volien especialitzar-se en àmbits com el desenvolupament d’aplicacions, la seguretat en el mòbil o el Big Data. S’han realitzat un total de 13 cursos amb 120 assistents.