Execució d'obra en la zona de concentració parcel·lària d'Ossó de Sió

query_builder   9 febrer 2015 13:56

event_note Nota de premsa

Execució d'obra en la zona de concentració parcel·lària d'Ossó de Sió

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) executarà, properament, una primera fase de les obres relacionades amb la concentració parcel·lària del terme municipal d’Ossó de Sió.
 
Les actuacions d’aquesta fase tenen l’objectiu de permetre l’accés en condicions a les finques resultants del procediment de concentració parcel·lària. La presa de possessió provisional de les noves finques es va donar el juliol de 2012, i des d’aleshores els propietaris ja estan treballant les noves finques, però amb dificultats d’accés.
 
Les obres projectades consisteixen bàsicament en la regularització i l’engravat d’alguns trams de camins, l’execució d’un nou camí de 1.628 metres de longitud, el camí de Cervera a Agramunt, i altres actuacions menors com determinades obres de millora de finques.
 
L’impacte econòmic de la concentració parcel·lària en el compte de resultats de les explotacions ubicades a la zona representa una disminució de les despeses corrents al voltant del 15%, aspecte de gran rellevància atenent les dificultats econòmiques per les que travessen moltes de les explotacions. Aquest important estalvi és conseqüència de la disminució de la distància entre les diferents finques que conformen les explotacions, en reduir-se el nombre total de parcel·les de conreu en més d’un 65 % respecte del nombre inicial. Aquest fet representa que un gran nombre de propietaris ha vist reduït el nombre de finques de conreu a 1 o 2, en molts casos, obtenint-se, així, un important estalvi en gasoil, en despeses de manteniment de maquinària, i en el temps dedicat a les feines agrícoles.
 
La superfície del terme municipal d’Ossó de Sió concentrada és de 1.668 hectàrees, el 85 % de les quals es troben dins xarxa natura 2000. En la zona hi havia 799 parcel·les de 169 propietaris diferents. Amb la concentració, el nombre de finques s’ha reduït fins a 269, i la superfície mitjana de cada finca ha passat de 2,1 hectàrees abans a 6,2 hectàrees després.
 
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined