El segon debat de l'exposició Catalunya Ciutat(s) explora la relació entre el territori i el fet urbà

query_builder   10 febrer 2015 10:50

event_note Nota de premsa

El segon debat de l'exposició Catalunya Ciutat(s) explora la relació entre el territori i el fet urbà

  • Catalunya Ciutat(s) barreja l’art i l’urbanisme a través d’obres en diferents suports tècnics d’artistes com Perejaume, Marcel·lí Antúnez o Joan Fontcuberta, entre d’altres
  • La mostra, que es pot visitar al Museu Marítim de Barcelona fins el proper 26 d’abril, recorre el desplegament del fet urbà a Catalunya des del Noucentisme
 
Avui, a les 19 hores, tindrà lloc la segona sessió del cicle de debats emmarcats en l’exposició Catalunya Ciutat(s), organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, que es dedicarà a explorar la relació entre Ciutat, territori. Territori, ciutat. El col·loqui tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC)
 
La conferència inaugural de la jornada anirà a càrrec del director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, que parlarà de la nova Llei del territori que prepara el DTES i que ja ha superat la fase inicial de participació ciutadana. La taula rodona anirà a càrrec del professor de Geografia Urbana Francesc Muñoz; del director de l’Estudi DTUM, Albert Cortina, i de l’arquitecte i paisatgista Enric Batlle. I estarà moderada per la periodista Cristina Buesa.
 
A la seva conferència, Serra
 
Radiografia del territori des del Noucentisme
 
Catalunya Ciutat(s), que es veure pot veure al Museu Marítim de Barcelona fins el 26 d’abril, recorre el desplegament de la complexitat humana, urbana i paisatgística de Catalunya des del Noucentisme, tot reflexionant sobre els reptes actuals i abordant els nous paradigmes de futur.
 
Així, barreja l’art, l’urbanisme i el paisatgisme a través d’obres en diferents suports tècnics d’artistes i arquitectes com Perejaume, RCR, Marcel·lí Antúnez, Olga Felip Arquitectes o Joan Fontcuberta, entre d’altres.
 
L'exposició s'emmarca en la celebració del centenari de la creació de la Mancomunitat, que representa posar la cultura a l’eix de la construcció del país i l'inici dels estudis territorials al Principat.
 
Partint d’aquesta base de la modernitat, la mostra fa una radiografia de l’estat actual del territori des del punt de vista de la percepció de les persones sobre el seu entorn, sobre el paisatge que s’ha codificat, sobre l’estructura de ciutats i les infraestructures, n’aborda els reptes actuals i esbossa el nou paradigma que s’endevina pel futur, centrat en una nova relació entre la persona i el seu entorn, entre el fet urbà i el rural.
 
Cicle de debats
 
Al debat d’avui li seguiran tres jornades més, cadascuna centrada en una de les vessants de la mostra i amb la participació d’especialistes en les respectives àrees temàtiques:
 
 
• Els espais de la vida quotidiana. Cultura, art, hàbitat i lloc
17 de febrer a l’Arts Santa Mònica.
 
• L’arquitectura com a territori de la història
principis de març al COAC.
 
• Nous mapes, noves arquitectures, nous imaginaris
el 31 de març al CCCB.
 
D’altra banda, el 23 d’abril es presentarà també el catàleg de Catalunya Ciutat(s), que recollirà el contingut de tots els col·loquis.
 
A més del cicle de debats, també ofereix activitats educatives gratuïtes adreçades a escolars de primària, secundària i batxillerat. Tots aquests continguts s'aglutinen a través de la pàgina web creada per a l'ocasió: www.catalunyaciutats.cat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 112

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined