El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, adscrit a la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya, participa com a jurat qualificador en un dels concursos tradicionals i més prestigiosos del món de l’oli a Catalunya.
 
Es tracta del dels Premis Centre de Desenvolupament de l’Oli 2014 de Reus, que reconeix els millors olis verges extres de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre en tres categories diferents: fruitat verd amarg, fruitat verd dolç, i fruitat madur.
 
El lliurament d’aquests guardons tindrà lloc el proper dia 6 de març, al Palau Bofarull de Reus, que pertany a la Diputació de Tarragona.
 
El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, creat l’any 1997, està format per 24 tastadors oficials i una cap, i és una eina d’anàlisi ja que l’oli verge d’oliva ha de ser avaluat sensorialment per un panell, per a poder-lo classificar en les seves diferents categories comercials, d’acord amb una normativa perfectament definida. Estè acreditat per ENAC segons la norma EN ISO17025 i també està reconegut pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) de l’Estat Espanyol, i pel Consell Oleícola Internacional, màxima autoritat del món de l’oli a nivell mundial.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.