·         Quatre persones han hagut de ser evacuades amb símptomes lleus d’inhalació de fum, una de les quals és un menor
 
·         En aquests moments, els Bombers de la Generalitat i de la Policia Local estan fent l’acompanyament dels veïns desallotjats als seus immobles
 
Des d’aquest migdia, els Bombers de la Generalitat treballen a l’Hospitalet de Llobregat on s’ha produït un incendi d’habitatge en un edifici del passatge Llunàs. L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 13.09 hores, s’ha iniciat en una galeria d’un dels pisos situats a la tercera planta del número 7, i a través del pati de llums, que està compartit amb els pisos del número 5, s’ha propagat ràpidament de forma vertical als pisos superiors.
 
L’edifici afectat té 12 plantes i en cada replà hi ha quatre pisos (per tant, cada bloc d’escala té 48 pisos). Els número 5 i 7 d’aquest edifici són els blocs on s’ha concentrat l’incendi, ja que tenen el pati de llums compartit. El foc s’ha propagat ràpidament i ha afectat totalment a sis pisos: quatre de l’escala número 5 i dos de l’escala número 7. La resta d’immobles que donaven al pati de llums també han patit danys de menor gravetat. A més, han quedat afectats els subministraments de gas, llum i aigua.  
 
Els efectius dels Bombers de la Generalitat, que s’han desplaçat al lloc amb 15 dotacions terrestres, un cop han pogut localitzar i apagar els focus principals de l’incendi, han hagut de revisar pis per pis, ja que en alguns d’ells s’hi havien produït diferents conats.
 
Inicialment, part dels veïns han estat confinats i altres desallotjats de forma preventiva.  Concretament, els del bloc 1 i 3, ja han pogut retornar al voltant de les 15.30 hores, mentre que els altres, els de l’escala 5 i 7, estan sent acompanyats en aquests moments als seus pisos per part dels efectius dels Bombers de la Generalitat i de la Policia Local per valorar en cada cas l’afectació de l’immoble i de sí poden quedar-s’hi.
 
Des d’un primer moment, l’ajuntament ha habilitat l’escola que hi ha al davant de l’edifici afectat per tal d’acollir als veïns desallotjats i voluntaris de Protecció Civil de l’Hospitalet se n’han fet càrrec. L’Ajuntament reallotjarà aquelles famílies que no puguin retornar als seus domicilis.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat tres ambulàncies a lloc, ha evacuat a quatre persones afectades lleus per inhalació de fum. Es tracta d’un menor evacuat a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i tres adults que han estat evacuats dos d’ells a l’hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi i un al Centre d’Atenció Primària.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 15 de febrer de 2015
19.50 hores