L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres per ordenar i renovar la zona coneguda com Els Jardins, al municipi d’Ordis, per a que sigui utilitzat com a espai públic.
 
El projecte, promogut pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Ajuntament d’Ordis i l’INCASÒL dins del programa de l’1% Cultural, compta amb un pressupost de 150.155,42€ (IVA inclòs), dels quals l’Ajuntament finançarà 97.335,23€ (prop de 90.000€ provinents del programa PUOSC 2011), i l’INCASÒL finançarà els 52.820,19€ restants. L’actuació ha estat adjudicada a l’empresa Construccions Fusté, que executarà les obres en un termini de 6 mesos.
 
L’espai Els Jardins presenta una forma més o menys rectangular, situada al sud del carrer de la Mar, amb un camí que la travessa en diagonal d’oest a est i que segueix a través d’un corriol fins el carrer Empordà. Al seu límit sud es troben les mitgeres d’uns habitatges i als límits est i oest hi ha unes tanques dels jardins de dos habitatges unifamiliars.
 
La intervenció preveu ordenar aquesta illa per a destinar-la a ús públic. Les obres consisteixen en la neteja del terreny i la retirada de les restes de vegetació, la pavimentació de les diferents àrees segons els usos previstos, la instal·lació d’un sistema d’enllumenat puntual d’abalisament, la col·locació de mobiliari urbà i de jocs infantils, i l’adequació de la zona d’aparcament i enjardinament de la illeta nord. L’objectiu de l’actuació és mantenir l’aspecte actual de la zona arbrada i alhora facilitar-ne el seu ús. A la zona més enfonsada i aprofitant el desnivell entre el carrer i el pas es situaran els jocs infantils. S’eliminaran els arbres malalts i es suavitzaran els pendents actuals. A les tanques de les cases veïnes que hi ha al perímetre de la zona d’intervenció es plantaran grups de baladres per aconseguir un fons de vegetació.
 
Amb la nova ordenació, l’espai dels Jardins que té una superfície global de més de 3.500m2, es destinaran 2.100m2 a zona d’espai lliure i jardí, més de 1.100m2 a la zona de la illeta d’ús públic i uns 300m2 destinats a aparcament.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 48