• La Ponència ambiental ha considerat que l’actuació prevista té efectes significatius en el medi ambient i demanarà a l’ajuntament que elabori un estudi d’impacte ambiental
 
 
La Ponència ambiental ha resolt avui que el projecte d’arranjament i pavimentació del camí de connexió de les carreteres BV-5301 amb BV-5114, al terme municipal del Montseny, promogut per l’ajuntament, s’ha de sotmetre a una avaluació d’impacte ambiental ordinària, ja que l’actuació prevista té efectes significatius en el medi ambient. Segons l’acord, el promotor ha d’elaborar l’estudi d’impacte ambiental del projecte.
 
Aquesta és la resposta del Departament de Territori i Sostenibilitat a la sol·licitud de l’ajuntament de sotmetre el projecte al procediment d’avaluació ambiental simplificada. Un cop estimats els impactes ambientals previsibles, la Ponència ha estimat que pot comportar efectes severs i crítics sobre els hàbitats i espècies de fauna i flora presents a la zona que resultarien incompatibles amb el règim de protecció establert en el Pla de gestió. El projecte s’ubica a la capçalera del riu Tordera, dins d’Espai d’Interès Natural Massís del Montseny, inclòs a la Xarxa Natura 2000, i travessa les Zones de Reserva Natural Matagalls – Sant Marçal i d’Alt Interès Ecològic i Paisatgístic definides pel Pla especial. Es tracta d’un indret d’alta sensibilitat ecològica, amb tres comunitats vegetals de molt valor per a la conservació com les vernedes amb ortiga morta, els boscos de roure sessiflor i la comunitat vegetal amb Anagallis tennella o altres plantes lateatlàntiques. A més, hi ha identificades 121 espècies de fauna i flora d’interès per a la seva conservació.
 
En el procés d’avaluació, s’han rebut 8 respostes de les administracions públiques, entitats i persones interessades, que s’han tingut en compte en la redacció de l’acord.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 40