• El cap de l’Executiu ha clos els actes amb motiu del 35è aniversari del Taller de Músics
Artur Mas amb el president del Taller de Músics, durant la seva intervenció
Artur Mas amb el president del Taller de Músics, durant la seva intervenció
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit avui la cloenda dels actes commemoratius del 35è aniversari del Taller de Músics, amb un acte en el qual ha volgut “retre homenatge a la seva aposta pel Raval, per desenvolupar un barri complicat,” i celebrar “l’èxit de la seva funció social, cultural i educativa”.
 
El cap de l’Executiu ha comparat aquesta triple aposta del Taller de Músics amb la que ha fet el Govern de Catalunya i ha assegurat que “gràcies a haver tingut sentit social, a haver apostat per la cultura i a seguir apostant per l’ensenyament, el país se’n surt millor del que se’n podria sortir en altres condicions”.
 
Artur Mas ha felicitat el Taller de Músics i els ha agraït “tot el que heu fet en circumstàncies que segur que no han estat fàcils, però heu treballat i us n’heu sortit i bé”. I ha recordat que, al llarg dels anys, del Taller “ha sortit un munt de gent de primeríssim nivell”.
 
La celebració d’avui, que portava per títol “Alcem la copa”, clou els actes que es van iniciar fa un any amb la festa “Alça la veu”. L’acte s’ha fet a la seu del Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals, al Centre Cultural de Can Fabra, de Barcelona. El president s’ha referit a l’escola com la “cirereta del pastís” de l’activitat d’aquesta entitat.
 
A més del president i la seva esposa, Helena Rakosnik, l’acte commemoratiu ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; de l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall; del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i del president de la Fundació Taller de Músics, Lluís Cabrera, entre d’altres.
 
Durant l’acte ha actuat l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics, amb les veus de Saphie Wells, Anna Ferrer, Eva Fernández, Antonio Navarro, Pere Martínez i el cor de veus de l’Escola Superior d’Estudis Musicals. També ha intervingut Enric Palomar al piano.
 
L’Escola Superior d’Estudis Musicals del Taller de Músics va iniciar la seva activitat docent al Centre Cultural de Can Fabra, un espai situat al districte barceloní de Sant Andreu cedit per l’Ajuntament de Barcelona. La docència dels Estudis Superiors del Taller de Músics es desenvolupa des del curs 2011-2012 en un espai d’uns 1.300 metres quadrats, que compta amb 21 aules i sis espais destinats a la gestió i administració del centre.

1  

Imatges

35è aniversari del Taller de Músics

35è aniversari del Taller de Músics 1395