Espadaler reitera la voluntat d'Interior a dialogar amb tots els bombers voluntaris

query_builder   18 febrer 2015 20:28

event_note Nota de premsa

Espadaler reitera la voluntat d'Interior a dialogar amb tots els bombers voluntaris

 
 
  • El conseller d’Interior ha manifestat la voluntat de trobar els mecanismes que permetin els bombers voluntaris disposar d’aquelles prestacions que ara no es tenen perquè no hi ha relació laboral
 
  • Espadaler ha insistit que el Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya és el marc legal per resoldre els problemes
 
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha tornat a extendre la mà als bombers voluntaris per dialogar i arribar a una entesa que resolgui el conflicte que ara hi ha obert amb una part d’aquest col·lectiu. Espadaler ha reiterat la predisposició d’Interior a trobar una solució i els mecanismes que permetin els bombers voluntaris disposar d’aquelles prestacions que ara no es tenen perquè no hi ha una relació laboral. Ara bé, el conseller ha deixat clar que mai podran ser les mateixes perquè uns són voluntaris i els altres són personal laboral o funcionaris. Espadaler ha afirmat: “Hem de ser capaços de trobar solucions per altres vies, que seran diferents”.
 
Amb la llei a la mà, el titular d’Interior ha recordat que els bombers voluntaris tenen “una vocació altruista, benèfica i social” i per tant, no tenen la consideració de personal funcionari o laboral. Tot i així, ha explicat que actualment els bombers voluntaris tenen la mateixa cobertura per accident i invalidesa i la mateixa assistència jurídica que els bombers funcionaris. Per contra, ha apuntat que no tenen aquelles prestacions que deriven d’una relació laboral, com ara la pensió de viudetat, d’orfendat i incapacitat permanent. Espadaler ha afirmat: “Hi ha una voluntat política clara de trobar els camins que resolguin això. Si algú creu que s’ha de canviar el sistema que ho posi damunt de la taula. De moment, no s’ha fet”.  
El conseller ha admès que, hores d’ara, hi ha un “desencontre important” entre una part dels bombers voluntaris i Interior. En aquest sentit, ha insistit que el marc legal per dialogar és el Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, l’ òrgan col·legiat d’assessorament i de consulta format per representants de l’administració i dels bombers voluntaris. Espadaler ha convidat a tots els bombers voluntaris a formar-hi part . “Els convido a venir. El que volem és resoldre-ho. Cap mena de menysteniment al col·lectiu.”, ha afegit.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined