• Joana Ortega reitera el compromís del Departament de Governació de donar suport logístic i assessorament als ajuntaments en la realització del procés participatiu sobre la creació d'una nova comarca
  • Durant la reunió, els alcaldes comunicaran a la vicepresidenta la data consensuada per fer la consulta.
Interpel·lació Moianès
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha reiterat avui al Parlament el compromís del Departament de Governació de donar suport als ajuntaments del Moianès en la realització d’un procés participatiu perquè els ciutadans d’aquests municipis avalin la creació de la nova comarca.
 
“Des del Departament de Governació ens vam comprometre, i així ho hem complert, a estar al costat dels ajuntaments en tot aquest procés, a assessorar-los i ajudar-los logísticament perquè la consulta sigui un èxit”.
 
En aquest sentit, Joana Ortega, ha anunciat que la setmana vinent es desplaçarà al Moianès per mantenir una altra reunió amb els alcaldes sobre el procés de participació per a la constitució d’una nova comarca. La vicepresidenta escoltarà la proposta dels alcaldes pel que fa a la data de celebració de la consulta, que ha de ser consensuada pel territori.
 
“La ciutadania ens demana més implicació en la presa de decisions”, ha dit la vicepresidenta, que assegura que convocar un procés participatiu sobre la constitució de la comarca del Moianès legitima la seva creació i és “l’expressió més pura del dret a decidir en l’àmbit local”.