Taula simposi MIF
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha destacat avui el treball conjunt de les facultats d’Educació en la millora del sistema educatiu català gràcies a la seva participació i implicació  en el Programa de millora i innovació en la formació de mestres (MIF), que el Govern i les universitats de Catalunya van posar en marxar l’estiu del 2013. “Agraeixo a tots els degans de les facultats d’Educació aquest treball conjunt com a sistema universitari que ens permet fer un salt endavant per tenir un excel·lent sistema educatiu”, ha subratllat Castellà durant la inauguració del primer simposi internacional sobre la formació inicial dels mestres.
 
El simposi s’emmarca en les activitats del Programa MIF i, durant tota la jornada d’avui, hi participen experts destacats de Finlàndia, Estats Units i Itàlia. En aquest sentit, Castellà ha destacat que el simposi afavoreix que “les facultats catalanes es trobin amb experts de les millors universitats del món amb les millors pràctiques tant en la formació de mestres, com en la formació continuada i en l’accés a la professió”.
 
Per Castellà, el simposi i el programa MIF, en general, exemplifica l’objectiu conjunt de la Secretaria d’Universitats i Recerca i del Departament d’Ensenyament de “donar tots els instruments perquè la formació i la professió en si de mestre, sigui l’essència de la qualitat de Catalunya”. Castellà ha subratllat que les condicions bàsiques, els eixos principals del benestar d’un país són “el sistema educatiu i el de salut”.
 
Així mateix, el secretari d’Universitats i Recerca ha recordat els avenços aconseguits pel Programa MIF: la posada en marxa del doble grau d’educació infantil i primària, el requeriment d’una nota mínima de llengües per als futurs mestres, l’augment de la nota de tall per accedir a les facultats d’Educació i les convocatòries de l’AGAUR (Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca) per a la mobilitat internacional dels professors de magisteri i per a incentivar la recerca i la innovació en les pràctiques docents.
 
Durant l’acte d’inauguració, el coordinador del Programa MIF, Miquel Martínez, ha destacat “l’alta participació en el simposi”, el que evidencia “el caràcter col·laborador del programa”. Així mateix, ha assegurat que “una posició autocrítica i de reflexió és condició necessària per millorar”.
 
El Programa MIF té com a finalitat contribuir a la qualitat del sistema educatiu català a través de: atreure els millors estudiants als graus de mestre, millorar el model formatiu, i adequar les condicions d’accés a la funció docent d’acord als objectius de país en l’àmbit de l’ensenyament.
 
La cloenda del simposi, a les 19 hores, anirà a càrrec del director general d’Universitats, Lluís Jofre, que estarà acompanyat de la directora general d’Educació Infantil i Primària, Carme Ortoll.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 941

Fotografia2

Fotografia2 1047

1  

Fitxers adjunts

Nota Simposi MIF

Nota Simposi MIF
PDF | 45