El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 20 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 22 de febrer, s’ha registrat un accident de trànsit amb una víctima mortal al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
 
El sinistre va tenir lloc divendres cap a les 19.30 h al punt quilomètric 5 de la LV-9225 a l’altura d’Albesa (Noguera). Per causes que encara s’estan investigant, un turisme va sortir de la via i com a conseqüència de l’accident la conductora i única ocupant del vehicle va resultar morta. Es tracta de Raquel 0.V, de 31 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Balaguer.
 
Quant a mobilitat, hi ha hagut algunes incidències viàries al llarg d’aquest diumenge. La N-II ha estat tallada durant part del matí en un tram urbà entre Montgat i Badalona en sentit Barcelona per la celebració d’una prova esportiva. A la Ronda de Dalt o B-20 hi ha hagut restriccions a Pedralbes en sentit Llobregat per un accident múltiple. A la B-20 també s’ha tallat un carril a la Via Júlia en sentit Llobregat per un vehicle avariat.  A l’A-2 s’ha restringit un carril a Esparreguera i Pallejà en sentit Barcelona per dues col·lisions entre dos vehicles sense ferits. A més, al llarg de la tarda d’operació retorn, hi ha hagut més volum de trànsit a la C-16 entre Guardiola de Berguedà i Cercs en sentit  Berga, a la C-14 a Ponts en sentit Balaguer, a la C-32 a Viladecans en sentit Barcelona, a la B-23 entre Sant Joan Despí i l’Avinguda Diagonal en sentit Barcelona, i a la N-340 a Vallirana en sentit Barcelona.
 
A banda d’això, també cal destacar que hi ha hagut més d’una desena de vies afectades per neu. Han estat les següents:
 
-       C-28: tallada entre Vaquèira i la Peülla i obligació de cadenes entre Vaquèira i Vielha i entre la Peülla i València d’Àneu
-       C-142b: obligatori cadenes per accedir al Pla de Beret
-       N-230: restricció pels vehicles articulats a Vielha
-       L-500: obligatori cadenes entre la N-230 i el Balneari de Boí
-       L-501: obligatori cadenes entre Boí i el Pla de l’Ermita
-       L-401: restricció pels vehicles de tercera categoria i obligació de cadenes a Odèn
-       LV-4241b: restricció pels vehicles de tercera categoria i obligació de cadenes a Solsona
-       BV-4031: tallada a Castellar de N’Hug
-       BV-4024: tallada a Guardiola de Berguedà, a l’altura del Coll de Pal
-       B-400: plaques de gel/neu a la calçada entre Saldes i Gósol
-       N-260: restricció pels vehicles de tercera categoria entre Planoles i la Collada de Toses
-       GIV-5264: plaques de gel/neu a la calçada entre Villalonga de Ter i Setcases.
 
A més, a la N-260 hi ha hagut restricció pels turismes amb caravana, les autocaravanes i els ciclomotors entre Figueres i Portbou pel vent.
 
En aquests moments, l’afectació per meteorologia adversa en algunes d’aquestes vies encara es manté. Davant d’això, cal extremar la prudència a la carretera i no abaixar la guàrdia en cap moment.
 
Ahir dissabte, en general va dominar la fluïdesa. Malgrat tot, hi va haver més intensitat de trànsit a la C-16c a Manresa en sentit Sant Fruitós de Bages, a la sortida 44 de la C-32 a Castelldefels en sentit Sitges, a la Ronda de Dalt o B-20 entre Pedralbes i Valldaura en sentit Besòs i a la C-58 a Sant Quirze del Vallès en sentit Barcelona. A més, a la C-58 hi va haver restriccions a Montcada i Reixac en sentit Sabadell per un turisme avariat, la C-17 va estar tallada a la Garriga en sentit Barcelona per un accident múltiple sense ferits, i a la C-32 hi va haver un carril tallat a Argentona en sentit Mataró per un accident múltiple sense ferits.  
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 20 al 22 de febrer

Nota en pdf. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 20 al 22 de febrer
PDF | 65