• La Societat de Garantia Recíproca (SGR) catalana va avalar a 719 pimes i autònoms, un 65% més que al 2013
La societat de garantia recíproca (SGR) AVALIS de Catalunya, participada per la Generalitat de Catalunya, va avalar 1.258 operacions de crèdit a 719 pimes i autònoms per un import de 131 milions d’euros el 2014.
 
A través d’aquests avals, la SGR catalana va facilitar l’accés al finançament a un 65% més de pimes i autònoms que el 2013. Aquest volum de finançament va permetre la creació i/o manteniment de 27.474 llocs de treball.
 
El nombre d’avals concedits (1.258) va augmentar un 85% respecte al 2013. Pel que fa al volum d’avals formalitzats (131 milions),  aquest va créixer un 66% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. L’import mitjà per operació es va situar en els 104.000 euros.
 
El 85% de l’import avalat va ser davant de bancs i/o entitats financeres que tenen conveni amb AVALIS. La resta, són avals tècnics o econòmics davant l’administració, clients o proveïdors.
 
Pel que fa al risc viu (saldo d’avals), AVALIS va tancar l’any amb un increment del 11% respecte al 2013, fins als 371 milions d’euros. En aquest àmbit, va ser una de les 3 úniques SGRs, de les 23 que operen a tot l’Estat, que va créixer conjuntament amb Aval CLM (Castella La Manxa) i Avalia (Aragó).
 
La SGR catalana també va ser la que va incrementar més el volum d’ avals formalitzats (66%), seguida de Sonagar (Navarra, 36%), Afigal (La Corunya i Lugo, 23%), Audiovisual (sector audiovisual, 22%), Sogarpo (Pontevedra i Ourense, 19%) i Iberaval (Castella i Lleó i la Rioja, 11%).
 
   
Sobre Avalis de Catalunya, SGR
 
AVALIS de Catalunya (www.avalis.cat) és una Societat de Garantia Recíproca (SGR). Les SGR són entitats sense ànim de lucre amb un àmbit específic d’actuació (territorial i/o sectorial) regulades i supervisades pel Banc d’Espanya.
 
AVALIS va ser impulsada per la Generalitat l’any 2003, amb l’objectiu de facilitar l’accés al crèdit a les pimes i millorar les seves condicions de finançament, a través de la prestació d’avals davant de bancs i entitats financeres, entre d’altres.
 
L’Entitat és una societat de capital mixt i variable que compta amb socis protectors i socis partícips. Entre els primers, destaquen el grup ICF i la Generalitat de Catalunya, les principals entitats financeres amb presència a Catalunya i diverses cambres de comerç i associacions empresarials. Els socis partícips són les empreses avalades, que hi tenen participacions socials.
 
Avalis facilita al teixit empresarial, especialment pimes i autònoms, avals financers per a inversions i/o circulant davant d’entitats financeres, avals tècnics davant d’organismes públics per licitar o executar contractes, i  avals econòmics per a clients, proveïdors i creditors per garantir obligacions i pagaments davant de tercers.

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 211