Granollers acull l'exposició itinerant "Joan Brossa: Escolteu aquest silenci"

query_builder   23 febrer 2015 11:08

event_note Nota de premsa

Granollers acull l'exposició itinerant "Joan Brossa: Escolteu aquest silenci"

  • La mostra, organitzada per la Fundació Joan Brossa, posa en relleu l’obra polièdrica de l’artista a partir de tres eixos: el compromís, la transformació i la mirada reflexiva.
  • Després d’haver visitat Rubí, Badalona i Girona, s’inaugura el 26 de febrer al Museu de Granollers, i posteriorment es podrà veure a Mollet del Vallès
  • La mostra forma part del Programa d’exposicions itinerants 2014-2015 del Departament de Cultura
El proper dijous, 26 de febrer, a les 20 hores, s’inaugura al Museu de Granollers l’exposició itinerant “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci”, que es podrà visitar fins al 3 de maig. Comissariada per Glòria Bordons i organitzada per la Fundació Joan Brossa, l’exposició presenta l’obra polièdrica de Joan Brossa partint de tres eixos: el compromís, la transformació i la mirada reflexiva.
 
“Escolteu aquest silenci” és un poema de Joan Brossa escrit l’any 1963. Uns mots que sintetitzen tota una trajectòria projectada en diferents gèneres i disciplines, un camí que el poeta fa de manera compromesa, alhora que transforma la realitat màgicament i acondueix el lector o espectador cap a una reflexió crítica i irònica, amb uns elements mínims i senzills. Aquest poema obre una mostra que recull 27 peces originals, entre les quals es troben poemes visuals, cartells, instal·lacions i poemes objecte, entre d’altres.
 
“Joan Brossa: Escolteu aquest silenci” ens permet escoltar les paraules callades del poeta, veure el poder de trasbalsar consciències de la seva obra plàstica i copsar la teatralitat latent de totes les seves propostes. En resum, Joan Brossa ens força a una nova mirada per descobrir el silenci original a partir de les obres que s’exhibeixen en aquesta exposició.
 
El recorregut de l’exposició
 
“Joan Brossa: Escolteu aquest silenci” és una de les mostres que formen part del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.
 
Abans de la seva estada al Museu de Granollers, l’exposició es va poder veure al Celler de Rubí, a l’Espai Betúlia de Badalona i a l’Escola Municipal d’Art de Girona (EMA). Posteriorment, com a mostra integrada en el Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura 2014-2015, es podrà visitar al Museu Abelló de Mollet del Vallès.
 
A més de “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci”, el Programa d’exposicions itinerants 2014-2015 del Departament inclou les exposicions “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas” i “Francesc Abad. Estratègia de la precarietat”. A l’edició 2015-2016 del Programa, el Departament ofereix als municipis les mostres “Fairy Tales”, “Constel·lacions familiars” i “Jo em rebel·lo, nosaltres existim”.
 
Per a més informació:
Museu de Granollers
c. d'Anselm Clavé, 40-42
08401 Granollers
93 842 68 40
www.museugranollers.cat
museu@ajuntament.granollers.cat
www.facebook.com/museudegranollers
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined