La PIMEC ha signat un acord de col·laboració amb la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) per divulgar els actes relacionats amb aquest objectiu
DAAM
La conselleria d'Agricultura ha estat el marc en el qual s'ha signat el conveni de col.laboració entre el PIMEC i la FICCG
La PIMEC, la patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses i els autònoms de Catalunya, ha signat avui un acord de col·laboració amb la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) en la campanya per al reconeixement de la cuina catalana com a Patrimoni de la Humanitat, amb accions concretes que siguin d’interès comú així com de caire genèric.
 
Aquesta col·laboració de la PIMEC figurarà, mitjançant la inclusió del seu logotip, en la documentació de difusió de la campanya, així com en d’altres plataformes de difusió pròpies.
 
Per la seva banda, PIMEC difondrà, a través dels seus butlletins, publicacions, newsletters o d’altres mitjans de comunicació, les activitats dutes a terme per la FICCG per a la consecució de l’esmentada Candidatura. Així mateix, afavorirà la creació de sinergies entre els seus associats i la FICCG, amb els quals es podran arribar a acords de col·laboració i esponsorització, per tal de donar suport a la Candidatura.
 
La PIMEC també donarà suport logístic en accions puntuals, en la difusió del Programa Escolar que promou la Candidatura entre aquelles empreses que es dediquin al subministrament de productes o material escolar, així com en la incorporació a la seva web del logo de la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO.
 
La FICCG és una fundació privada sense ànim de lucre que agrupa professionals de la restauració, productors i distribuïdors, i vetlla pel reconeixement de la cuina catalana, tant a nivell social com institucional, donant a la nostra cuina una dimensió internacional.
 
Entre les activitats d’aquesta fundació destaca la recerca, la divulgació (també en l’àmbit escolar), el suport als associats i tot tipus d’accions que promouen l’intercanvi cultural i la defensa de la cuina catalana al món i forma part del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.
 
Actualment, la FICCG està treballant en diversos projectes com ara la redacció del “Corpus del patrimoni culinari català”, investigació, edició i publicació del llibre, encara inèdit, “Història de la Cuina Catalana”, coordinació, investigació i realització de l’inventari alimentari català reconegut com a Bé Cultural Immaterial d’Interès Nacional (BCIIN), el programa escolar “Coneix el patrimoni culinari català”, organització de seminaris i cursos conjuntament amb el Campus de l’Alimentació UB i el projecte per a aconseguir que la UNESCO reconegui la Cuina Catalana com a Patrimoni de la Humanitat.
 
La Generalitat de Catalunya, les universitats, la indústria agroalimentària i turística del país i bona part de la societat civil donen suport a la campanya “Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO” per tal que tothom conegui un patrimoni que cal protegir i divulgar.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.