Govern

Nomenaments

query_builder   24 febrer 2015 14:50

event_note Nota de premsa

Nomenaments

 
Carles Viver i Pi-Sunyer, comissionat per a la Transició Nacional
 
Nascut a Terrassa l’any 1949.

Llicenciat i doctor en Dret per la Universitat de Barcelona (UB). Va ser membre de la comissió fundadora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i primer degà de la seva Facultat de Dret, de la qual és catedràtic de Dret Constitucional.
 
Entre els anys 1992 i 2001 va ser magistrat del Tribunal Constitucional, òrgan del qual va exercir la vicepresidència entre els anys 1998 i 2001.
 
Des de l’any 2006 és magistrat del Tribunal Constitucional d'Andorra.
 
Des de 2004 és director de l’Institut d’Estudis Autonòmics de la Generalitat de Catalunya i membre nat de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya.

Reconegut jurista especialitzat en l’organització territorial de l’Estat i la jurisdicció constitucional, matèries en les quals ha centrat la seva activitat investigadora i les seves publicacions acadèmiques. Membre del Comitè Científic de l’Institute for Studies on Federalism and Regionalism (EURAC) amb seu a Bolzano (Itàlia) i també membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans des de març de 2012.

Ha obtingut diferents guardons i distincions, entre els quals destaquen el Premi Justícia de la Generalitat de Catalunya (2002), la Creu de Sant Jordi (2003), la Gran Cruz de Isabel la Católica (2004) i el Orden del Mérito Constitucional (2005).

Des de març de 2013 és el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional.
 
Núria Bassols Muntada, comissionada per a la Transparència
 
Nascuda a Anglès (Girona) l’any 1958.
 
Llicenciada en Dret. Membre del cos fiscal i del cos judicial des de l’any 1983. Magistrada en excedència de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
 
El 1984 és nomenada fiscal de l’Audiència de Girona. Entre 1984 i 1985 exerceix com a magistrada del jutjat número 1 de primera instància i instrucció de la Bisbal de l’Empordà i, entre 1985 i 1988, del jutjat número 1 de primera instància i instrucció del jutjat d’Olot. Posteriorment, és destinada al jutjat de primera instància i instrucció de Badalona.
 
El 1989 obté per concurs plaça a la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El 1991 es trasllada a l’Audiència Provincial de Girona, on exerceix en l’àmbit civil i penal.
 
El 1998 esdevé la primera dona a ocupar una plaça a la Sala Civil i Penal del TSJC, on exerceix durant 15 anys.
 
En l’àmbit de la docència, entre els anys 2000 i 2001 dirigeix la formació de funcionaris de l’Administració de justícia de Catalunya sobre la nova Llei d’enjudiciament civil, en virtut d’un manual seu destinat a la formació de funcionaris judicials editat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) de Catalunya. Durant 7 anys ha dirigit també un cicle civil de formació destinat a juristes i llicenciats en dret per accedir a la carrera judicial, organitzat pel CEJFE. Entre 1991 i 1999 ha estat professora associada a la Universitat de Girona i, a partir de 1999, a la Universitat Autònoma de Barcelona, on col·labora en la càtedra de Dret Civil.
 
Des de 1991 també intervé en la importació d’un pràcticum dirigit a alumnes d’últim curs de la carrera de Dret a totes les universitats de Catalunya, que des de 1995 coordina a nivell de tot Catalunya. Entre maig de 2007 i juliol de 2008 ha estat directora de l’Escola Judicial, amb competències a Madrid i Barcelona.
 
El 2013 va ser distingida amb la Cruz Distinguida de primera Clase de la Orden de San Raimundo de Peñafort, que concedeix el Ministeri de Justícia per premiar el mèrit a la justícia i reconèixer fets distingits i serveis rellevants en el camp del dret.
 
Des del desembre de 2013 és la directora del Programa de Polítiques de Transparència del Govern de la Generalitat.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined