Govern

El Govern destinarà 37,3 milions d'euros aquest 2015 per millorar la competitivitat de les explotacions agràries

query_builder   24 febrer 2015 14:54

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 37,3 milions d'euros aquest 2015 per millorar la competitivitat de les explotacions agràries

 
  • El Consell Executiu ha aprovat la partida de la convocatòria d’ajuts associats al Contracte Global d'Explotació (CGE), destinats a millorar la competitivitat i fomentar la diversificació agrària, la instal·lació de joves agricultors i l'agricultura i la ramaderia ecològiques, entre d'altres
 
  • Entre el 2007 i el 2014 el CGE ha generat pagaments per un import global de 465 milions d'euros, dels quals 157,7 corresponen als Fons FEADER europeus
 
El Govern destinarà 37,3 milions d'euros aquest 2015 al sector agrari català a traves del Contracte Global d'Explotació (CGE). El Consell Executiu ha aprovat la partida pressupostària que permetrà publicar les bases reguladores i convocar els ajuts associats al Contracte CGE que es destinen, entre d’altres, a millorar la competitivitat, fomentar la diversificació agrària o la instal·lació de joves agricultors.
 
En l’actual context de crisi econòmica és especialment important la convocatòria i resolució de mesures que comporten la creació de llocs de treball, la dinamització econòmica en el sector agrari i la seva adaptació constant per esdevenir competitius i, alhora, impulsar activitats agràries amb un elevat grau de sostenibilitat, en benefici del conjunt de la població.
 
El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el proper 15 de maig i es tramiten amb la Declaració Única Agrària (DUN). La convocatòria d'enguany es concreta en les línies d'ajut següents:
 
-       Millora de la competitivitat de les explotacions agràries;
-       Mitigació del canvi climàtic en les explotacions agràries;
-       Primera instal·lació de joves agricultors;
-       Diversificació agrària;
-       Gestió de zones humides;
-       Gestió i recuperació de prats i pastures;
-       Millora dels hàbitats esteparis de la Xarxa Natura 2000;
-       Apicultura per a la millora de la biodiversitat;
-       Conservació de races autòctones;
-       Biodiversitat cultivada;
-       Sistemes alternatius a la lluita química;
-       Producció integrada;
-       Gestió de fertilitzants;
-       Agricultura ecològica;
-       Compensació a les zones amb limitacions naturals i altres limitacions específiques;
-       Ramaderia ecològica.
 
Els ajuts associats al CGE s’emmarquen en la nova programació europea d'acord amb el Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (PDR), presentat a la Comissió Europea el 22 de juliol de 2014, amb l'acord del Govern de la Generalitat de Catalunya de 15 de juliol, i restarà condicionada a l'aprovació definitiva del Programa per part de la Comissió Europea.
 
Estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i per fons estatals del Ministeri d'Agricultura. El total de la despesa pública per aquest 2015 se situarà al voltant dels 79 milions d'euros. De fet, el Contracte Global d'Explotació té un impacte rellevant per al sector. Entre el 2007 i el 2014 ha generat pagaments per un import total de 465 milions d'euros, 157,7 dels quals corresponen al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined