Abu Dhabi, als Emirats Àrabs Units, acollirà, del 9 a l'11 de març, el Global Forum for Innovations in Agriculture (GFIA), on per segon any consecutiu, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya, estarà present amb un estand propi.
 
El GFIA compta amb l’assistència de més de 250 expositors d’arreu del món, una cinquantena de centres de recerca i universitats agrícoles, i més de 40 delegacions ministerials. I en l’edició anterior, hi van assistir més de 3.200 visitants de 61 països diferents.
 
El programa de conferències inclou el Global Climate-Smart Agriculture Summit, en col·laboració amb el CGIAR y el World Bank, i el Food Losses and Waste Initiative: From Prevention to Valorisation.
 
En el programa oficial d’innovacions l’IRTA presentarà una exposició del doctor Joan Girona, cap del programa d’Ús Eficient de l’Aigua, sobre reg deficitari, en què s’explicarà els 20 anys d’experiència de l’IRTA en gestió de reg per a maximitzar la productivitat quan la disponibilitat d’aigua a aportar al cultiu és reduïda.
 
Per la seva part, el doctor Jaume Casadesús realitzarà una xerrada sobre reg de precisió, en la qual explicarà com interactuen entre ells els sensors intel·ligents amb els models de necessitats hídriques de cada cultiu en el marc dels controladors de reg disponibles a nivell comercial.
 
I el director de Relacions Internacionals de l’IRTA, D. Eliecer López, ha estat convidat a moderar una taula rodona en el marc del fòrum sobre oportunitats de finançament de la innovació agrícola en els sistemes de col·laboració entre la indústria i els centres de recerca.
 
Emirats Àrabs Units és una regió amb grans necessitats d’incorporar tecnologia relacionada amb l’agricultura, i en la que l’IRTA hi pot aportar els seus coneixements i experiències, particularment en temes de reg i optimització de l’ús de l’aigua.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.