Organitzada pel Racó del Robotaire, i amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i la Generalitat, la jornada se celebrarà dissabte al Parc Científic i Tecnològic de la UdG
Isabel Muradàs, Guillem Martínez, Aniol Lobo i Pere Costa
Isabel Muradàs, Guillem Martínez, Aniol Lobo i Pere Costa
La seu de la Generalitat a Girona ha acollit aquesta tarda la presentació de la primera edició de la Jornada Girona+tecnològica que se celebrarà el proper dissabte 28 de febrer, a partir de dos quarts de deu del matí, a l’Edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.
 
La presentació ha anat a càrrec d’Isabel Muradás, regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona; Pere Costa, dels Serveis educatius i formació del Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat, i de Guillem Martinez i Aniol Lobo, en representació de l’associació El Racó del Robotaire. Aquesta associació, que aplega joves d’entre 12 i 18 anys, és l’organitzadora de la jornada, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.
 
La jornada Girona+Tecnològica és oberta a tothom – la inscripció és gratuïta – i inclou activitats pensades per a un públic variat, ja sigui mainada, joves i no tan joves, professors, particulars o fins i tot empreses i institucions. El programa de la jornada, que inclou conferències, diversos tallers i una mostra de projectes, es pot consultar a www.gironatecnologica.com. La jornada també ha aconseguit incorporar una prova oficial de la VEX Robotics Competition de la qual en sortiran seleccionats que participaran en la final estatal d’aquesta competició de robòtica que es farà a Barcelona.
 
Guillem Martinez, del Racó del Robotaire, ha destacat en la presentació que la jornada va més enllà del concurs i que el que sobretot vol ser és “un fòrum per difondre i compartir experiències en el camp de la robòtica”, a partir de la pròpia experiència dels joves de l’associació que, com a equip Salvauth Park, han participat, entre d’altres competicions, en sis campionats mundials de robòtica adreçades a estudiants.
 
Aniol Lobo, també del Racó del Robotaire, ha assenyalat en aquest sentit que els membres de l’associació volen “compartir l’experiència d’equip i poder explicar que les coses no arriben soles, sinó que cal anar-les a buscar”.
 
L’esperit emprenedor d’aquests joves és el que ha volgut destacar especialment en la seva intervenció el representant de la Generalitat, Pere Costa. Costa ha afirmat que “han demostrat, una vegada més, que els tòpics que sentim sobre la joventut, són només això, tòpics. Ells demostren que tenim una generació amb iniciativa, ganes i preparació”.
 
Pere Costa també ha volgut posar en relleu que la tecnologia en general i la robòtica en particular van obrint-se camí als centres escolars i ha destacat la participació de centres de les comarques gironines en el concurs Mobile Learning Awards impulsat al voltant de la propera edició del World Mobile Congress.
 
Per la seva banda, la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradás, ha felicitat “l’emprenedoria i la persistència” de l’associació d’El Racó del Robotaire i ha volgut destacar que la “singularitat” de la jornada de dissabte és que “són els mateixos joves els que la promouen i una iniciativa així mereix que tingui èxit”.

2  

Fitxers adjunts

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació
JPG | 62

Isabel Muradàs, Guillem Martínez, Aniol Lobo i Pere Costa

Isabel Muradàs, Guillem Martínez, Aniol Lobo i Pere Costa
JPG | 58