• Per donar resposta a l’increment de demanda generat pel congrés, Ferrocarrils ha dissenyat un operatiu especial de reforç per millorar la mobilitat dels congressistes i dels clients habituals.
  • FGC ha demostrat a les últimes edicions del congrés ser la millor opció de transport per enllaçar els dos recintes firals de Fira de Barcelona.
Europa Fira

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya es prepara, un any més, per ser el mitjà de transport de referència per connectar els recintes firals de Plaça Espanya i de Fira Gran Via a L’Hospitalet durant la nova edició del Mobile World Congress, que se celebra a Barcelona del 2 al 5 de març.

El Metro del Baix Llobregat, que uneix els dos punts neuràlgics del congrés en només 6 minuts de trajecte, es converteix aquests 4 dies en una fast line. Com en edicions anteriors, s’espera que siguin molts els congressistes que escullin FGC per fer el trajecte d’anada i tornada entre les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira. A les últimes edicions, els anys 2013 i 2014, el congrés va incrementar el moviment de viatgers entre les dues estacions en un 139% i un 162% respectivament: l’any 2013 es van transportar 112.500 persones i el 2014, 126.500, xifres que FGC preveu superar a l’edició d’enguany.    

L’operatiu de reforç que ha dissenyat FGC està enfocat a donar el millor servei possible per facilitar la mobilitat dels congressistes i dels clients habituals de la línia Llobregat-Anoia, dissenyat per mantenir la màxima capacitat als trens amb 8.000 persones/hora. Tenint en compte les previsions d’assistència de congressistes fetes per Fira de Barcelona i GSMA, amb l’operatiu de reforç s’intenta donar servei als màxims clients possibles garantint en tot moment la seguretat i el confort dels usuaris.

Aquest dispositiu especial consisteix principalment en: incrementar les circulacions de trens a la línia L8 (Molí Nou) en 30 circulacions diàries, doblar la capacitat de la resta decombois passant dels 3 als 6 cotxes, redissenyar la mobilitat en els vestíbuls de les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira per absorbir aquesta demanda i reforçar l’atenció al client amb més personal, senyalització, megafonia específica i xarxes socials.

A més, FGC ha establert diferents plans de contingència a les estacions, coordinats amb Mossos d’Esquadra, GSMA i Fira Barcelona, que contemplen els diferents escenaris i actuacions necessàries per fer front a les diverses incidències de mobilitat i seguretat que puguin sorgir. En aquest sentit, el dispositiu a les estacions comptarà amb equips mixtos de personal propi d’FGC, dirigint les operacions, i d’efectius personals d’atenció als congressistes, dependents de la pròpia organització del GSMA.

1  

Imatges

Fotografia Europa Fira

Fotografia Europa Fira 347

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 268