FOTO WEB
Un moment de l'acte d'avui.
 
L’esdeveniment és una de les novetats de la 2a edició de l’esmentat Congrés, que se celebrarà a Barcelona, els dies 11 i 12 de març, sota el lema ‘Un diàleg intel·ligent per a un creixement intel·ligent’
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), ha organitzat, avui, una reunió preparatòria del Fruit Business Fòrum, amb tres dels cinc patrocinadors de l’esdeveniment, en concret, Banc Sabadell, Syngenta, i Dieta Mediterrània, i amb la participació del conseller delegat executiu de PRODECA i director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort.
 
El Fruit Business Forum Export.Cat es planteja com a plataforma de negocis amb la participació de productors exportadors de fruita de Catalunya i d’importadors i distribuïdors de diferents mercats mundials. L’objectiu del fòrum és generar un espai en què es puguin aplegar els interessos de totes les parts per a generar fluxos de negoci. Ambdues parts mantindran entrevistes B2B durant els dos dies que durarà el congrés.
 
En concret, hi prendran part 22 productors exportadors de fruita de Catalunya i 54 empreses importadores i supermercats de 18 països tercers, concretament, 10 d’Emirats Àrabs Units, 9 d’Aràbia Saudita, 1 d’Ucraïna, 1 d’Estats Units, 3 de Rússia, 3 de Costa Rica, 2 de Bielorússia, 2 d’Índia, 2 de Colòmbia, 1 de Qatar, 3 de Brasil, 2 d’Armènia, 2 de Nigèria, 6 de Xina, 2 de Senegal, 1 de Geòrgia, 1 de Corea, i 4 del Líban.
 
En el decurs de la reunió preparatòria d’avui s’ha procedit a sortejar els espais a les empreses catalanes participants i s’ha distribuït a les firmes participants tota la informació relativa als països importadors convidats, els mercats d’aquests països, i el protocol escaient per a fer negocis amb cadascun d’ells.
 
En la reunió també hi han participat per part dels següents patrocinadors Andreu Vilà (Banc Sabadell), Diana Julià (Dieta Mediterrània), i Albert Muñoz, Hugo Soarez i Jordi Ferrer (Syngenta).
 
Un diàleg intel·ligent per a un creixement intel·ligent’
 
El DAAM, a través de PRODECA, organitza la 2a edició de l’SmartFruit IPM International Congress els dies 11 i 12 de març a Barcelona, en col·laboració amb el sector productiu de fruita i els fabricants i comercialitzadors de serveis fitosanitaris.
 
L’esdeveniment arrenca enguany sota el lema ‘Un diàleg intel·ligent per a un creixement intel·ligent’, amb l’objectiu de fomentar el diàleg entre investigadors, tècnics i productors per a l’intercanvi d’experiències i coneixement per a generar les condicions per a créixer de manera intel·ligent.
 
L’SmartFruit IPM International Congress pretén consolidar-se com el congrés internacional de referència sobre gestió integrada de plagues (GIP), i esdevenir així una de les cites més importants a nivell europeu de debat científic i recerca al voltant de la sostenibilitat alimentària.
 
Per aquest motiu, la segona edició comptarà novament amb experts en plagues i gestió integrada de reconegut prestigi en les diverses taules tècniques i de debat que es duran a terme sobre un ventall de cultius més ampli.
 
La inauguració del congrés anirà a càrrec del conseller Josep Maria Pelegrí, qui també presidirà la reunió institucional de negocis del primer dia (dimecres, 11 de març, a les 10.30 hores), amb els 50 compradors de fruita convidats.
 
Més cultius i més experts
 
La present edició s’ha plantejat de manera que les taules tècniques se centrin en les plagues clau de cadascun dels cultius que tractarà el congrés. En aquest sentit, cal destacar el fet que, a més dels cultius que ja van ser objecte de ponències en l’edició del 2014 (pera, poma, presseguer/nectariner, olivera, vinya i cítrics), l’edició d’enguany s’amplia al debat sobre la gestió integrada de plagues i malalties de les hortalisses, la maduixa, l’avellaner, l’ametller i el noguer, i també hi haurà dues taules rodones sobre les plagues de quarantena i les alertes fitosanitàries.
 
Així, en total seran 14 taules rodones en les quals es realitzarà una presentació tecnicocientífica de la plaga o malaltia que es tracti en aquella taula i, posteriorment, s’obrirà un debat amb la participació d’un representant dels tècnics assessors en GIP i un altre dels productors.
 
Amb el nou format proposat, l’SmartFruit pretén ser un congrés amb vocació clarament internacional que aplegui alguns dels millors investigadors i experts en gestió integrada de plagues i malalties d’arreu del món.
 
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte.

Imatge de l'acte.
JPG | 1391