Móra la Nova va acollir, ahir, la primera Jornada de Brokerage sobre com l’eficiència energètica pot reduir el consum energètic de les Comunitats de Regants, organitzada conjuntament pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i l’Institut Català d’Energia.
 
L’objectiu de la jornada ha estat promoure la implantació de projectes d’eficiència energètica a les Comunitats de Regants, considerant la vessant de la reducció de costos i el possible finançament de la renovació d’equips i la millora de la gestió energètica en la modalitat de serveis energètics.
 
La jornada es va adreçar a les Comunitats de Regants de Tarragona i Terres de l’Ebre, i va comptar amb la participació de 12 Comunitats de Regants i 8 empreses de serveis energètics. La sistemàtica seguida va ser de torn obert d’entrevistes cara a cara entre responsables de les Comunitats de Regants i responsables de les empreses de serveis energètics, on per part de les primeres es va plantejar el disseny actual de les seves instal·lacions, i per part de les segones, informació i assessorament individualitzat per a cada Comunitat de Regants.
 
Es tracta de la primera vegada que s’organitza una jornada d’aquest tipus amb Comunitats de Regants, preveient-se una segona jornada a meitats del proper mes d’abril amb les Comunitats de Regants de la demarcació de Lleida.
 
El balanç que se’n pot fer és molt positiu, les Comunitats de Regants van sortir satisfetes de l’experiència i dels coneixements adquirits, la qual cosa possibilitarà poder ser més eficients en el vessant del consum energètic que és un input que grava fortament els comptes d’explotació de la major part de les Comunitats de Regants. I les empreses de serveis energètics van conèixer de primera mà les necessitats dels seus potencials clients, podent fer ofertes més adequades a cada realitat.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.