Fotografia de la ruta BTT. Autor: David Garriga
Fotografia de la ruta BTT. Autor: David Garriga
Aquest diumenge 1 de març s’estrena des d’Ulldemolins la competició BTT Gran Fons Montsant Bike per promocionar la ruta
 
 
El Parc Natural de la Serra de Montsant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ofereix des d’any passat una volta amb bicicleta de muntanya pels municipis del Parc Natural. Es tracta d’una via senyalitzada que condueix per la vora dels grans cingles del Montsant, a través de camins centenaris com el Camí dels Cartoixans. Aquest diumenge, 1 de març, i amb l’objectiu de promoure l’activitat en bicicleta de muntanya, es celebrarà per primera vegada la competició: la BTT Gran Fons Montsant Bike.
 
L’esdeveniment esportiu està organitzat pel Club Esportiu Eutiches amb la producció tècnica de Naturetime, i és possible gràcies al suport del Parc Natural, la Mancomunitat de Municipis del Parc Natural de la Serra de Montsant i l’Ajuntament d’Ulldemolins.
 
Montsant és una muntanya on l’excursionisme s’ha practicat des de fa més de 100 anys. El Parc Natural va veure que hi havia la demanda per part dels usuaris de bicicleta de muntanya de fer una ruta que envoltés tot el Parc Natural de Montsant. Amb aquest objectiu es va dissenyar una ruta en BTT que aprofita la xarxa de camins, senders i GR de la zona i la proposta és un itinerari de 95 km i 2.800 metres de desnivell positiu acumulat i que passa per tots els pobles del parc natural. Es tracta d’una ruta cicloturística considerada d’alta dificultat que té l’inici i l'arribada a la Conreria d’Escaladei. Està programada per ser realitzada en dos dies i presenta una variant adaptada de 81 km i 2.350 metres de desnivell.
 
La ruta de BTT al PN de Montsant
La ruta de BTT al PN de Montsant
Descobrir Montsant tot pedalant i gaudint del paisatge únic permet compatibilitzar la pràctica d’un esport que cada dia té més adeptes, el coneixement del ric patrimoni natural i cultural de l'àrea i fer-ho de manera respectuosa amb la conservació de l’entorn natural. Aquesta ruta promoguda des del Parc també s’entén com un recurs actiu de promoció de la zona.
 
L’any 2014 es va editar el mapa de l’itinerari “Via de Montsant en BTT” (Piolet) amb la col·laboració de Natura Esport, empresa especialitzada en BTT.
 
Els organitzadors de la cursa oferiran informació del parc i han tingut en compte el projecte “Montsant a taula” a l’hora de preparar els premis dels guanyadors, i així promocionar els productors i productes elaborats als pobles de Montsant per tal d’afavorir el consum de proximitat i la sensibilització sobre la conservació dels valors de Montsant. A més de la celebració de la cursa es realitzaran nombroses activitats infantils i tallers familiars.
   
Mes informació de la cursa:

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de la ruta BTT. Autor: David Garriga

Fotografia de la ruta BTT. Autor: David Garriga
JPG | 4967

Una imatge de la ruta del PN Montsant

Una imatge de la ruta del PN Montsant
JPG | 3754