El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui la jornada mèdica "Abordatge terapèutic de la condropatia", organitzada per la Unitat d'Esport i Salut del Consell Català de l'Esport (CCE). Uns 250 professionals han conegut diverses experiències i les novetats en aquesta lesió del cartílag gràcies a les intervencions de 10 reconeguts professionals del món de la medicina i de la fisioteràpia.
sge
Foto: Jordi Estruch
La Sala d’actes del CCE, a Esplugues de Llobregat, ha acollit la jornada, una activitat inclosa en el Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física (PNPAF), que ha estat inaugurada per Ivan Tibau i Ramon Balius, metge de l’Esport del CCE i director de la revista Apunts. Medicina de l’Esport, amb la presència del Dr. Josep Antoni Gutiérrez, cap de la Unitat de Medicina de l‘Esport del CCE.
 
El secretari general de l’Esport s’ha felicitat per la “gran resposta” que ha generat la celebració de l’activitat sobre la lesió condral, una de les més freqüents en l’esport i de gran actualitat, que pot afectar negativament el rendiment dels esportistes que la pateixen a causa del “poc èxit dels tractaments realitzats”. D’altra banda, Ivan Tibau ha agraït a Apunts. Medicina de l’Esport, consolidada com la publicació científica més important en l’àmbit de la medicina de l’esport, i els seus patrocinadors, la seva col·laboració en fer realitat l’activitat, i ha explicat que la d’avui ha estat la primera d’un seguit de jornades d’informació sobre les lesions en l’esport que el Consell Català de l’Esport realitzarà durant aquest 2015. 
 
A continuació, els especialistes que han intervingut en la jornada han estat Ricard Pruna, metge del primer equip de futbol del FC Barcelona; Jordi Puigdellívol, traumatòleg del FC Barcelona; Xavier Alomar, radiòleg de la Clínica Creu Blanca; Martín Rueda, podòleg del Centre Podològic Martín Rueda; Andreu Arquer, metge de l’esport del Centre de l’Aparell Locomotor; Montse Pujol, fisioterapeuta del Consell Català de l’Esport; Toni Turmo, cap dels Serveis Mèdics del RCD Espanyol i membre del CAR de Sant Cugat; Lluís Orozco, traumatòleg de l’Institut de Teràpies Regeneratives Tissulars (ITRT) de la Clínica TEKNON, i Jaume Perramon, traumatòleg del Centre de Traumatologia i Ortopèdia de Badalona.
 
Com s’ha posat de relleu a través de les exposicions dels especialistes, en els darrers anys han aparegut una gran varietat d’estratègies terapèutiques que han aconseguit millorar però no resoldre la tolerància que l’esportista té a aquesta lesió. El diagnòstic, però, segueix sent dificultós. L’abordatge terapèutic de la lesió condral incideix de forma transcendental en el temps de baixa esportiva i molts cops en la correcta execució del moviment esportiu. Així, segueix essent freqüent la consulta reiterada i el poc èxit dels tractaments, especialment si aquests no s’acompanyen d’una mínima valoració mecànica.

1  

Imatges

Fotografia d'Ivan Tibau amb els ponents (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia d'Ivan Tibau amb els ponents (Autor: Jordi Estruch) 227