·         El Govern donarà compte davant de partits polítics, col·legis professionals i el teixit econòmic i turístic tarragoní del planejament que ha de fer possible la instal·lació de diversos Centres Turístics Integrats (CTI).
 
El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, i el director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Damià Calvet, han presidit avui la constitució de la Comissió de seguiment del Pla director urbanístic (PDU) del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) Vila-seca i Salou, creada en compliment de la Moció que es va aprovar en aquest sentit al Parlament el passat mes de gener. La voluntat del Govern és constituir un ens de concertació amb agents econòmics i socials del territori per acordar el planejament que ha de permetre la implantació a Catalunya d’un complex turístic de referència internacional.
 
En aquest sentit, a la Comissió han estat convidats representants de tots els grups polítics parlamentaris, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), així com dels col·legis professionals d’arquitectes, enginyers industrials i enginyers de camins, canals i ports.
 
Igualment, integra una àmplia representació del teixit econòmic, empresarial i turístic tarragoní. En formen part tres associacions hoteleres i d’empresaris d’hosteleria, l’Autoritat Portuària de Tarragona, el Patronat de Turisme, les cambres de comerç de Reus i de Tarragona, Pimec i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).
 
L’objectiu de la Comissió és debatre, fer el seguiment i aportar propostes que contribueixin a fer possible el desenvolupament del PDU que està redactant el Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest PDU, entre d’altres, ordenarà el sòl al voltant del parc de Port Aventura, vetllant per garantir les necessitats futures del parc, ampliarà el ventall d’usos admesos per facilitar la creació de diversos Centres Turístics Integrats (CTI), que englobaran hotels, comerç, activitats terciàries i joc i dibuixarà un sistema de corredors verds i d’espais públics de qualitat.
 
Durant la reunió d’avui es facilitarà el document d’objectius i propòsits del PDU perquè, en compliment de la voluntat de transparència, els membres de la Comissió en puguin tenir coneixement i fer-hi aportacions abans de la seva aprovació inicial.
 
Podeu trobar documentació sobre el document d’objectius i propòsits del PDU en aquest enllaç
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 288