·     L'empresa, dedicada a la producció d'embellidors de roda i altres components, ha invertit 6,3M€ en la posada en marxa de la fàbrica a Changzhou.
 
·     Pere Torres ha destacat l'aposta de l'empresa per la innovació i ha considerat que aquesta operació ha de servir "per estrènyer els llaços de cooperació econòmica entre Changzhou i Catalunya".
 
·     Zanini preveu facturar 1,5 milions d'euros aquest primer any, i augmentar el volum de negoci fins a 6 milions el 2016.
 
El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha inaugurat aquest dissabte a Changzhou (Xina) la nova planta de l'empresa d'automoció catalana Zanini, dedicada en exclusiva a la fabricació d'embellidors de roda. A l'acte també hi han pres part el president de Zanini, Joan Miquel Torras, i el director de la planta Zanini (Changzhou) Autoparts Co., Jan Teufel.
 
El projecte ha comptat amb el suport de l'Oficina exterior d'ACCIÓ a Pequín. Torres ha destacat que "Zanini és l'exemple d'una empresa que aposta per la qualitat i l'excel·lència i que innova contínuament". Aquesta inversió, ha dit, ha de servir "d'instrument per estrènyer els llaços de cooperació econòmica entre Changzhou i Catalunya". En aquest sentit, Pere Torres s'ha reunit aquest dissabte amb el tinent d'alcalde de Changzhou, Fang Guoqiang, per assentar les bases de la col·laboració per a inversions empresarials a Catalunya, i viceversa. Finalment, també ha visitat les instal·lacions de l'empresa Applus IDIADA a Shanghai.
 
De la seva banda, el president de Zanini, Joan Miquel Torras, ha dit que "culminem un projecte estratègic per aquest grup, que va començar fa dos anys". "Aquesta es la primera fàbrica de Zanini al continent asiàtic", ha explicat, "perquè no podíem estar absents del que avui és el primer mercat d'automoció del món".
 
La planta de Zanini ocupa una superfície de 6.500m2 en una parcel.la de 14.300m2 i s'especialitza en embellidors de roda de diferents formats. Està en operació des del passat setembre amb una plantilla de 20 treballadors i aquest primer any preveu una facturació d'1,5 milions d'euros. Segons Zanini, amb els nous productes que estan desenvolupant, l'any 2016 el volum de negoci serà de 6 milions. Al 2019 l'empresa espera funcionar a plena capacitat i equipar 15 milions de rodes anuals.
 
Zanini a Changzhou és una planta destinada sobretot al mercat local i subministrarà les seves peces a clients com BAIC, SGM, Ford APA, Dongfeng Nissan, Volvo, FAW VW i GM Korea. En el futur l'empresa no descarta exportar a països de la zona com Corea, Japó i Tailàndia.
 
Zanini va ser fundada l'any 1965 i té la seu corporativa i el centre tècnic a Parets del Vallès. Té altres plantes a Épila (Aragó), França, República Txeca, Estats Units, Brasil i Mèxic, i properament en posarà en funcionament una altra a l'Índia. Al 2014 ha facturat 117 milions d'euros i per l'any vinent espera superar els 125 milions. Per al mercat xinès, l'empresa treballa amb la projecció que l'any 2020 aquest representi un 20% de la facturació total.

2  

Fitxers adjunts

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, en un moment del seu parlament

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, en un moment del seu parlament
JPG | 1011

Les autoritats locals, els representants de la delegació catalana i els directius de Zanini, en el moment de la inauguració de la fàbrica

Les autoritats locals, els representants de la delegació catalana i els directius de Zanini, en el moment de la inauguració de la fàbrica
JPG | 1214