• Mobile World Capital Barcelona i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya valoren positivament el primer any de vida del programa mSchools
  • La iniciativa Mobilitzem la informàtica ha doblat el nombre d'alumnes
  • El projecte Mobile History Map en tres mesos ha aconseguit la participació de 608 escoles i 774 professors

 

mSchools 1
mSchools, el programa pioner impulsat per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i GSMA, ha presentat aquest matí un anàlisi del primer any de funcionament del projecte.
 
mSchools neix amb l'objectiu de motivar l'aprenentatge a través del mòbil, millorar les habilitats digitals i l'esperit emprenedor i construir un entorn obert per l'mEducation.
 
En un any la iniciativa Mobilitzem la informàtica ha doblat el nombre d'alumnes que hi participen, ideant i desenvolupant conceptes creatius en forma d'app per portar solucions a problemes globals i millorar hàbits quotidians. Una assignatura que ha comptat amb la participació de 154 professionals del sector que han fet de mentors dels alumnes de forma voluntària.
mSchools 2
Durant aquest curs 2014-2015 s'ha posat en marxa el projecte Mobile History Map, que en tres mesos ha aconseguit la participació de 608 escoles i 774 professors, que desenvoluparan i geolocalitzaran continguts sobre 455 punts patrimonials de Catalunya.
 
Segons una enquesta realitzada per mSchools a les escoles, un 32 per cent dels alumnes han manifestat que volen canviar la seva opció de batxillerat per la de tecnologia arran de la seva participació en el programa.
 
 
mSchools 3
Aquest dijous, el Mobile World Congress acollirà la jornada Changing Education Together,  que reunirà a 500 representants de la comunitat educativa de Catalunya, que juntament amb experts i representants de la indústria TIC, analitzaran el potencial de les tecnologies mòbils a l'entorn educatiu.
 
Barcelona, 3 de març de 2015