• Joana Ortega ha avançat altres mesures en matèria de funció pública relacionades amb la professionalització dels directius públics i el retiment de comptes.
  • El Govern aprovarà en els propers dies la devolució dels primers 44 dies de la paga extra de Nadal del 2012 al personal de la Generalitat i del sector públic.
La vicepresidenta respon una interpel·lació sobre funció pública
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, en resposta a una interpel·lació al Parlament de Catalunya, ha anunciat que el Govern té prevista l’aprovació d’un paquet de mesures en matèria de funció pública per “situar l’avaluació de l’acompliment com a eix vertebrador del desenvolupament professional”.
 
Aquestes mesures, ha dit la vicepresidenta, giren entorn de tres conceptes clau: la professionalització, l’avaluació de l’acompliment d’objectius concrets, i el retiment de comptes. “I es relacionen íntimament amb un principi que ha de ser transversal a tot el Govern i a l’Administració: la transparència”, ha assegurat.
 
En aquest sentit, Joana Ortega, ha avançat que el 2016 els empleats públics recuperaran el complement de productivitat, però vinculat a l’acompliment d’objectius. “Conjuntament amb els sindicats, determinarem les noves normes que permetin fixar els objectius de la pròpia avaluació, l’àmbit subjectiu i els efectes, així com els òrgans encarregats de l’avaluació, els de la resolució dels recursos i els de seguiment i control de resultats”, ha explicat.
 
El paquet de mesures que ha anunciat la vicepresidenta també inclou la presentació al Parlament del projecte de llei d’ordenació del sistema de direcció pública professional de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic, que té com a objectiu la professionalització del directiu públic. Aquesta llei introduirà la figura del directiu públic professional, “una franja intermèdia entre els llocs propis de la funció pública i el òrgans de decisió política”.
 
La norma preveu conceptes nous, entre els quals destaca la implantació d’un procediment obert d’accés, on podran presentar-se persones provinents tant del sector públic com del sector privat  i que exigirà unes determinades competències acreditades i acreditables.
 
Una altra de les mesures anunciades és l’aprovació d’un decret sobre el règim retributiu del personal directiu del sector públic de la Generalitat de Catalunya, en acompliment  de la llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic del 2015. L’objectiu d’aquet decret, ha explicat Joana Ortega, és reordenar, racionalitzar i homogeneïtzar el règim retributiu dels directius de les entitats del sector públic, establint criteris objectius en funció de la tipologia de les entitats i de la seva complexitat. “Això permetrà consolidar un nou model retributiu amb parts fixes i variables”, ha dit la vicepresidenta.
 
Joana Ortega ha assegurat que aquest conjunt de mesures són de màxima importància per al Govern. “Els servidors públics són l’actiu més important de la nostra Administració”, ha dit. “Per això, hem de fer la cultura de l’avaluació i el retiment de comptes l’engranatge central del nostre capital humà”.
 
D’altra banda, la vicepresidenta ha avançat també que en els propers dies el Govern aprovarà un acord per tal de retornar els primers 44 dies de la paga extraordinària del mes de desembre de 2012 a tot el personal de la Generalitat i el seu sector públic, tal i com es va acordar a la Mesa General de la Funció Pública.

1  

Fitxers adjunts

La viepresidenta Joana Ortega respon una interpel·lació sobre funció pública.

La viepresidenta Joana Ortega respon una interpel·lació sobre funció pública.
JPG | 135