• La consellera d’Ensenyament inaugura, junt amb John Hoffman, la jornada ‘Changing Education Together’ al Mobile World Congress.
  • Un informe del Consell Escolar de Catalunya reuneix pautes per a l’ús responsable dels dispositius mòbils als centres educatius.
  • 500 directors d'Instituts de secundària assisteixen a la jornada per analitzar i debatre la introducció de la tecnologia mòbil a les aules.
foto petita
Barcelona, 5 de març de 2015
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el CEO de GSMA, John Hoffman, han inaugurat aquest matí la jornada Changing Education Together al Mobile World Congress organitzada pel projecte mSchools de Mobile World Capital Barcelona. Durant l'acte, que ha reunit a 500 docents de centres d’educació secundària de Catalunya, la consellera ha agraït al Consell Escolar de Catalunya el treball realitzat amb l'elaboració d'un document que “permet veure el mòbil com un instrument positiu i alhora que ens doni les pautes per educar a través del seu ús”.
 
Irene Rigau ha exposat un model de polítiques educatives a favor  de “vetllar per l'alfabetisme digital, evitar l'escletxa social entre persones digitalment formades i establir les competències digitals en el currículum dels alumnes de Catalunya”. Rigau ha subratllat que “el nou model de persona culta i formada requereix aquestes competències, que són necessàries per lluitar contra la pobresa”.
 
Ferran Ruiz, president del Consell Escolar de Catalunya, ha presentat el document 1/2015: Les tecnologies mòbils als centres educatius, que recull diverses consideracions sobre la presència i l'ús dels dispositius mòbils als centres educatius de Catalunya, el desenvolupament de la competència digital per part de l'alumnat i el potencial de la tecnologia mòbil en les activitats d'aprenentatge. L'autonomia dels centres, l'exemplaritat del professorat, la col·laboració amb les famílies, el foment de la responsabilitat de l'alumnat i la implicació de les direccions, conjuntament amb l'estímul a pensar i actuar amb visió de futur, són els eixos del document. Segons Ferran Ruiz, “no té cap sentit prohibir l'ús total del mòbil a les escoles i cal donar viabilitat a l'ús d'aquests dispositius a les aules de forma sensata perquè poden haver-hi molts aprenentatges positius tant pel que fa a les competències digitals com de les altres matèries educatives”.
 
Albert Forn, director associat de Mobile World Capital Barcelona, ha manifestat que ”estem molt satisfets que el Consell Escolar hagi escollit el marc del projecte mSchools per presentar el document Les tecnologies mòbils als centres educatius, en una cita que consolida Barcelona com capital mundial del mòbil”.
 
John Hoffman, CEO de GSMA, ha donat la benvinguda als assistents de la jornada Changing Education Together i ha destacat “el treball més important l'estan fent els professors i educadors a les escoles, que formen part del canvi tecnològic que està vivint la societat, i tot això està començant a Barcelona”.
 
La Jornada ha servit també per a mostrar les experiències de diferents experiències a centres Educatius catalans, com el projecte “Smart-Hort” de l'Escola Rel de Barcelona o l'experiència amb tauletes tàctils i un sistema pel bon ús dels dispositius mòbils a les escoles de l'Institut Joaquima Pla i Farreras de Sant Cugat del Vallès.
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

fotografia

fotografia
JPG | 1356