Més de 93.000 persones visiten el MWC, que ha generat un impacte econòmic de 436M d'euros a Barcelona
Infografia
El Mobile World Congress tanca la seva desena edició batent tots els records aconseguits fins ara amb 93.000 visitants, un 9% més que els 86.000 participants del 2014.  La xifra supera en un 45% els visitants que va rebre la primera vegada que es va celebrar a Barcelona el 2006.
Aquesta allau de visitants ha suposat un impacte econòmic de 436 milions d’euros per la ciutat de Barcelona, una xifra que no para d’augmentar any rere any i que, en aquesta edició, ha permès la creació de més de 12.600 llocs de treball.
El 52% dels assistents al Mobile World Congress són alts executius, incloent 5.000 consellers delegats. El 18% dels assistents han estat dones. El congrés mundial de telefonia mòbil ha acollit més de 2.000 expositors en 100.000 metres quadrats i més de 3.800 mitjans internacionals i analistes.
La Generalitat confia que aquesta tasca contínua de tots els agents implicats, tant públics com privats, consolidin Barcelona i Catalunya com a capital mundial del mòbil més enllà del 2018. En aquesta desena edició, 52 empreses catalanes i 8 centres tecnològics participen al Mobile World Congrés de la mà de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Empresa i Ocupació. D’aquesta manera, sumant les deu edicions del MWC, la Generalitat de Catalunya haurà impulsat la participació de 311 empreses catalanes.
Al congrés hi han participat 95 empreses catalanes, gairebé un 5% del total d’expositors. A més, durant els quatre dies del congrés, l’Estand Catalonia ha acollit el Brokerage Event, que consisteix en un seguit d’entrevistes bilaterals de trenta minuts de durada entre empreses que busquen socis comercials i tecnològics. Des de la seva primera edició, aquest esdeveniment internacional ha comptat amb la participació de més de 4.000 empreses que han mantingut prop de 7.000 entrevistes.
 
La L9 arribarà al MWC
La pròxima edició del MWC se celebrarà a Barcelona del 22 al 25 de febrer de l'any que ve. Coincidint amb aquest esdeveniment entrarà en servei la L9 del Metro que inclou l’estació Fira (recinte Gran Via). El tram nou tindrà una longitud de 20km amb 15 estacions que aniran des de Zona Universitària fins la T1 de l’aeroport de El Prat. Està previst que 23 milions de viatges usin aquest servei cada any.
Aquesta obra ajuda a garantir la continuïtat a Barcelona d’un projecte econòmic que genera ocupació i d’una transcendència social tan gran com és el Mobile World Congress.
 
Segona edició del 4 Years From Now (4FYN)
A més d’impulsar la participació d’empreses catalanes al MWC, la Generalitat ha estat part destacada en la segona edició de la trobada internacional d’emprenedors 4 Years From Now (4YFN), organitzada per Barcelona Mobile World Capital i que compta amb el suport del programa Catalunya Emprèn..
 
Les TIC a Catalunya
Esdeveniments com el MWC han permès consolidar el sector TIC a Catalunya, que cada cop té una major importància. A Catalunya hi ha 12.471 empreses d’aquest sector, que representen el 2.1% del tota d’empreses catalanes.
Totes elles acumulen un facturació de 17.000M d’euros de facturació i ocupen 81.800 persones i inverteixen 500M d’euros anuals en R+D.

1  

Fitxers adjunts

Infografia en PDF

Infografia en PDF
PDF | 615