El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 6 de març fins a les 20.00 h d’avui diumenge 8 de març, s’han registrat dos accidents mortals de trànsit al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
 
El darrer sinistre ha tingut lloc aquest matí cap a les 11.32 h a la N-260 al punt quilomètric 178,4 a l’altura Puigcerdà (Cerdanya). Per causes que encara s’estan investigant, hi ha hagut una col·lisió lateral entre un turisme i una motocicleta, el conductor de la qual ha resultat mort. El segon accident mortal, una topada amb un cotxe i una motocicleta implicats, va succeir divendres cap a les 16.54 h al punt quilomètric 45 de la C-32 a Castelldefels (Baix Llobregat). En aquest cas també va morir el conductor del vehicle de dues rodes.
 
Pel que fa a mobilitat, les vies amb més volum de trànsit al llarg d’aquesta tarda de diumenge de retorn del cap de setmana estan sent la C-16 de Bagà a Guardiola de Berguedà i a l’altura de Nou de Berguedà, Cercs i Urús; la N-260 de Planoles a Ripoll; la C-55 a Manresa; l’AP-7 a Martorell; la B-23 a Esplugues de Llobregat i l’A-2 a Pallejà.  D’altra banda, la C-28 s’ha hagut de tallar en un tram de mig quilòmetre a Alt Àneu a causa d’una allau. Ara es dóna pas alternatiu en el punt afectat.
 
Convé destacar que per minimitzar les afectacions viàries de la tornada d’avui cap a l’àrea metropolitana de Barcelona s’han disposat mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a la C-55 a Castellgalí i a la C-16 a Berga, Cercs i Riu de Cerdanya.
 
Aquest matí, com a conseqüència d’un sinistre, s’ha tallat  la BV-2411 a Olesa de Bonesvalls en els dos sentits de la marxa fins que s’ha pogut habilitar pas alternatiu. A més, amb motiu de la Mitja Marató Montornès – Montmeló –Vilanova del Vallès –La Roca del Vallès, s’ha restringit la circulació a la BV-5001 i als seus accessos en el tram comprès entre Montornès i la Roca del Vallès.
 
Ahir dissabte, en general va dominar la fluïdesa, tot i que es va restringir el trànsit en algunes vies. Durant el matí, a la C-17 es va tallar la sortida d’Aiguafreda en sentit sud per la retirada d’un vehicle, i un incendi forestal va obligar a tallar la N-340 a l’altura de Vallirana. A més, a la C-26 al seu pas per Olius es va tallar la circulació com a conseqüència d’un accident.