• L’actuació consisteix en la construcció d’una rotonda (nus de Llevant) per a millorar la canalització del trànsit i l’accessibilitat al municipi
 
  • Els treballs compten amb un pressupost d’1 MEUR i començaran a partir de l’estiu vinent
C-35 Sant Celoni
El Departament de Territori i Sostenibilitat té oberta la licitació d’obres de seguretat viària a la C-35 al seu pas per Sant Celoni per un import d’1 MEUR. Aquesta actuació consisteix en la construcció d’una rotonda que formarà el nus de Llevant, a la sortida del nucli de Sant Celoni cap a Hostalric, amb l’objectiu de millorar la seguretat viària i l’accessibilitat al municipi. Es preveu que les obres comencin a partir de l’estiu vinent i tinguin un termini d’execució de set mesos.
 
La rotonda queda delimitada pel polígon industrial del Molí de les Planes, pel costat sud, i pel cementiri i el sector del Salicar, pel costat nord. Actualment, en aquest punt, hi ha una intersecció en “T”, amb la carretera municipal d’accés a Gualba, de manera que la formació d’una rotonda permetrà millorar la canalització del trànsit.
 
El giratori tindrà un diàmetre exterior de 40 metres, amb una calçada anular de 8 metres d’amplada --per situar-hi dos carrils-- amb un voral exterior d’1,5 metres. A la part exterior de l’illot central, es formarà una gorguera remuntable d’1,5 metres d’amplada.
 
Per tal d’alleugerir el trànsit per la rotonda i evitar en hores punta cues en el sentit Sant Celoni-Hostalric, s’ha projectat la construcció d’un carril directe, en forma de by-pass que eviti la circulació per l’interior de la rotonda. Aquest carril directe tindrà una amplada de calçada de 4 metres, amb voral interior d’1 metre i voral exterior de 2,5 metres. El carril directe discorre pel costat sud de la rotonda.
 
Les principals actuacions previstes al projecte són:
 
-       Moviments de terres previs
 
-       Modificació dels serveis afectats
 
-       Ferms i pavimentacions
 
-       Millora dels sistemes de drenatge
 
-       Senyalització horitzontal, vertical, d'orientació, abalisament i barreres de seguretat.
 
-       Dispositius d'enllumenat
 
-       Revegetació i xarxa de reg
 
Millora addicional a la C-35
 
La C-35 té un trànsit intens, amb un valor de 21.500 vehicles/dia, dels quals un percentatge significatiu, un 9%, són camions. El Departament de Territori i Sostenibilitat té en redacció un altre projecte de millora de la travessera de Sant Celoni, en concret, a la zona del sector Illes Belles.
 

1  

Imatges

Plànol

Plànol 261

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 112