FOTO WEB
Un moment de la jornada.
 
La XIV edició de la Jornada Intercomarcal del Panís, celebrada un cop més amb èxit el passat dilluns, 9 de març, a Mollerussa, va aplegar 135 productors i tècnics del sector productiu del blat de moro de Catalunya i zones limítrofes d’Aragó.
 
Es tracta de la Jornada tècnica de referència d’aquest cultiu, inclosa en el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2015 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), i que aquest organitza amb l’Institut de Recerca i Tecnològica Agroalimentàries (IRTA), del DAAM.
 
Aquesta edició ha abordat de manera especial aspectes tècnics del cultiu directament relacionats amb la seva sanitat, com són la sensibilitat i tolerància a virosis i la problemàtica al voltant de noves infestants i aparició de resistències que poden suposar importants problemes per al seu control. Tècnics de l’IRTA i del DAAM van exposar diferents consideracions sobre aquests nous problemes sanitaris del cultiu, així com els resultats obtinguts en diversos assaigs de camp dirigits a avaluar el nivell de sensibilitat a virosis dels híbrids majoritàriament produïts a Catalunya i diferents estratègies de tractament químic preventiu.
 
Com es tradicional, aquesta Jornada també va servir com a marc de presentació dels resultats dels assaigs d’avaluació de noves varietats de blat de moro que l’IRTA ha realitzat a Catalunya durant la passada campanya 2014. Així, tècnics de l’IRTA hi van mostrar els resultats obtinguts en aquesta xarxa experimental, amb especial èmfasi en les característiques dels híbrids que estan mostrant una millor adaptació a les nostres condicions de cultiu.
 
En aquesta XIV edició, empreses del sector dels fertilitzants hi van exposar les seves novetats i oferta dirigida a la producció de blat de moro amb exposicions tècniques sobre les característiques dels seus productes i atenció personalitzada als assistents.
 
La XIV edició d’aquesta Jornada s’ha convertit, un any més, en tradicional cita del sector productor de blat de moro català amb les últimes novetats tècniques al voltant d’aquest cultiu, el més important en la producció agrícola extensiva de les comarques catalanes de regadiu.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la jornada.

Imatge de la jornada.
JPG | 1234